PPR преход капе

Водопровод, канализация
Потребителски аватар
go6imo6i
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: вт апр 28, 2015 8:23 pm

PPR преход капе

Мнение от go6imo6i » вт апр 28, 2015 8:42 pm

Здравейте,
значи заформи се следния проблем които незнам вече как да реша.
Подменям си старата ВиК инсталация с ППР тръби но мястото от което хващам вода инсталацията е от поцинкованите тръби и там с преход ф20х1/2 мъжко тръгвам и прекарвам където ми е кеф, та проблема е в този преход 4ти преход сменям винаги капе 4ри различни марки ппр и всичките протекоха значи проблема е в мен. Първите два пъти навих кълчища и тефлонова лента отгоре, третия път кълчища тефлонова лента и течен тефлон, последния път повторих процедурата и мислех че е конденз и изолирах с ПУ пяна ама не пак капе. Има ли някаква тънкост нещо което незнам, инсталация от поцинковани тръби и в един момент нататък ППР нещо по специално ....... някои да сподели ...

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 746
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » съб май 02, 2015 10:23 pm

Най-вероятно проблема е в това, че натягате прекалено много прехода с резбата и като превърти вътре месинговата част в пластмасата (полипропилена), единственият изход е подмяната с нов. Щом сменявате четвърти преход и пак капе, причината е във Вас.
Друга причина за да капе отново, и отново е може би стария поцинкован водопровод. Ако е износена резбата на поцинкованата тръба има вероятност да тече от там, а не да си мислите, че вината е във Вас. Така, както сте действали първия и втория път - кълчища и тефлонова лента, не би трябвало да имате проблем. Пробвайте сега с кълчища и ги обмажете със санитарен силикон. Ако и този път прокапе, значи проблема е в старата инсталация. Но още веднъж Ви напомням: не стягайте до скъсване и не връщайте нито един градус от оборота назад. И още веднъж - внимавайте с навиването!
В и К ремонти 0898370236 :D :\:D/:

Потребителски аватар
go6imo6i
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: вт апр 28, 2015 8:23 pm

Мнение от go6imo6i » нед май 03, 2015 9:47 pm

Еми да аз проблема го реших, с кран сферичен и след това с преход само че женски и стана не капе, ама доста се забавих защото изчаквам всеки път под налягане системата за пропуски поне 24 часа и доста се поизнервих. Благодаря за отговора и успех на всички с ремонтите :D :beerchug:

Отговори