Шумоизолация на таван

Приложение, материали, технологии

Потребителски аватар
Христо
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: пет дек 25, 2015 6:35 pm

Шумоизолация на таван

Мнение от Христо » пет дек 25, 2015 6:37 pm

Здравейте!

Имам акустичен проблем :) с комшиите на горния етаж. От години съм свикнал над нас да живее сама възрастна жена, която явно е била доста тиха и практически създаваше у нас усещането, че живеем без съсед отгоре. За жалост, днес апартамента е даден под наем от наследниците на жената и за първи път от може би 10 години разбирам какво е да тропат над главата ти. Чува се не само ударния шум от местене на мебели и ходене, но и обикновен разговор, да не говорим за висок тон при веселби или усилена уредба с музика. По общоприетите критерии за звуково замърсяване установих, че изолацията между апартаментите ни е слаба, защото различавам отделните думи в нормален разговор през нощта, когато всички околни шумове са изчезнали. Нуждая се от съвет каква изолация да сложа, за да имам поне отчасти спокойствието, което от половин година вече забравих...Плочата ни е стандартна за панелен апартамент от края на 60 - те, предполагам че е не повече от 10 - 12 см. дебела.

Благодаря предварително!

Потребителски аватар
knauf
специалист
Мнения: 5
Регистриран: вт юни 14, 2016 2:51 pm

Мнение от knauf » чет юни 16, 2016 5:44 pm

При шумоизолацията на таван е подходящо да се използва система, която не се окачва към съществуващия таван, тъй като шумът се предава по конструкцията.

Можете да изпълните системата на Кнауф D131 Свободно премостващ таван. Тази система се състои от конструкция от сдвоени Кнауф CW метални профили и облицовка от Кнауф гипсови плоскости с изолационен слой от минерална вата върху тях.

Изображение
Специалист от Кнауф България ЕООД
http://www.knauf.bg

Отговори