Изгаждане на отоплителна система

Отоплителни уреди, инсталации, камини
Потребителски аватар
Krachunov
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: съб яну 02, 2016 2:55 pm

Изгаждане на отоплителна система

Мнение от Krachunov » нед яну 03, 2016 10:10 am

Здравейте! Предстои ми изграждане на отоплениена вилата ми която има голямо мазе, първи етаж от голяма стая и баня и втори етаж от три спалнн общопо 80м2на етаж. Искам да натисна копче и да ми е топло, а не да се превръщам във въглищар затова се спирам на пелетноотопление. Интересува ме кой е най добрият вариант според вас. Водно или въздушно отопление, котле или камина на пелети. Въобще интересува ме кой вариант е най- удобен, най- топъл и най- икономически ефективен. Бюджета еб около 10 000лв. Благодаря предварително!

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 616
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » вт яну 05, 2016 10:14 pm

ЧНГ !
За да искате да се отоплявате само с натискане на копче, решението е в електрическо котле (ако държите на парно отопление). Иначе при всяко едно котле, каквото и да е то, си има хамалогия.
При отоплението на пелети, удобството е, че до котлето има един контейнер (сандък), който се зарежда с пелети, но от време на време трябва да се допълва с горивото, което представлява дървени гранули с големината на половин дибла (тибла).
След като сте си определили лимит от определена сума, най-добре е да проверите цените на съответните уреди, материали и части и тогава да решите какво ще се монтира.
Наскоро беше, когато монтирахме отоплителна инсталация от камина с водна риза, 6 радиатора, 2 лири и 1 бойлер. Общата сума за част излезе около 3 700 лв. Трябва да имате в предвид, че камината е един от най-евтините отоплителни "котли". Мимоходом видях, че цената на котле за пелети е не по-малко от 3 500 лв. А камината, която беше купена струваше приблизително 620 - 640 лв.
Предимството при парното отопление е, че може да се направи подово парно. А всеки знае, че щом е топло на краката, ще е добре и на главата.
И все пак последната дума имате Вие - дали ще е парно или въздушно отопление.
Ако имате още допълнителни въпроси, обадете ми се на 0898370236 или 0878380236. Желая Ви успех!

Отговори