Проблрм със стъклопакет

Монтиране,изолиране, видове дограми

Потребителски аватар
Themrnicky
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: ср ное 23, 2016 6:29 pm

Проблрм със стъклопакет

Мнение от Themrnicky » ср ное 23, 2016 6:36 pm

Колеги имам следния проблем: смених старата дървена дограма с pvc немски профил inautic със четири сезона стъкло всичко е ок но на рдиня прозорец който е 3 крилен едното от стъклата кондензира но не между стъклата а от към стаята и като го пипна е много по-студено от другите стъкла. Стигнах до извода че не е сложено правилно защото имаше разлика в цвета и така се оказа обърнах стъклото но пак се изпотява от горе до долу а другите нямат проблем. От какво може да е?

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 616
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » чет ное 24, 2016 10:09 pm

Изглежда, че стъклото е обикновено, а не е четири сезонно. Щом и цветът на стъклото е по-различен от другите, вероятно това е причината.

Потребителски аватар
Themrnicky
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: ср ное 23, 2016 6:29 pm

Мнение от Themrnicky » пет ное 25, 2016 10:23 am

Ами цвета беше различен като беше обърнато викнах един майстот той извади лайсните и го завъртяхме и той каза че е обърнато сега цвета е ок ама пак продължава да се изпотява от горе до долу цялото.
Изображение

Потребителски аватар
hursa
начинаещ
Мнения: 3
Регистриран: пон дек 26, 2016 6:30 pm

Мнение от hursa » пон дек 26, 2016 7:03 pm

Може самия стъклопакет да не е сглобен правилно. Ако стъклопакета е с т. н. "4 сезонно", то се монтира (обикновенно, но зависи от това какво се цели и какъв е "модела" на стъклото - неговото покритие) като външно с покритието, нанесено върху стъклото (то го прави "4 сезонно", но може допълнително да има и промени в химичния състав на стъклото, различни включвания) навътре - към другото стъкло. Може би не е събрано правилно - с покритието навън - външно на стъклопакета. (Но може и просто да няма стъкло "4 сезонно" монтирано в този стъклопакет, както казват по нагоре, но тогава е необяснимо защо сега вече са с еднакъв цвят след обръщането на стъклопакета, по точно - защо преди е било с друг цвят.) Мога да се опитам да обясня, защо при така монтирано стъкло се получава конденз, ако на другите стъклопакети не се получава (и независимо как ще се обърне стъклопакета, но ако покритието е навътре към помещението ще бъде значително повече отколкото, ако стъклопакета е от "обикновени" стъкла), свързано е със спецификата на предаване на топлината през такива стъклопакети, специално радиационната съставляваща, но е сравнително дълго. А и аз не съм специалист :oops:
Друго възможно обяснение, ако вътрешното уплътнение на този стъклопакет не е плътно, но тогава не би се получил такъв равномерно разпределен конденз по цялата повърхност. Съжалявам за дългата реплика - но както написах - не съм специалист.

Отговори