Мивка за баня тип Купа с монтаж върху плот

Споделете своя опит с ремонтите, преустройствата и декорацията на жилището

Потребителски аватар
patyrova
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: пон дек 12, 2016 7:59 pm

Мивка за баня тип Купа с монтаж върху плот

Мнение от patyrova » пон дек 12, 2016 8:05 pm

Здравейте! Надявам се да съм на правилното място вече!!! Мили хора, помогнете: как се монтира мивка тип Купа върху плот (в моя случай - върху плота на готово шкафче)? Мивката няма преливник, но съм купила клик-клак малко сифонче „точно за тази мивка“ и отделно стандартен пластмасов сифон за мивка. Смесителят е висок и се слага отстрани. И сега какво правя....

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 616
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Re: Мивка за баня тип Купа с монтаж върху плот

Мнение от tmilanov » пет дек 23, 2016 6:53 am

patyrova написа:Здравейте! Надявам се да съм на правилното място вече!!! Мили хора, помогнете: как се монтира мивка тип Купа върху плот (в моя случай - върху плота на готово шкафче)? Мивката няма преливник, но съм купила клик-клак малко сифонче „точно за тази мивка“ и отделно стандартен пластмасов сифон за мивка. Смесителят е висок и се слага отстрани. И сега какво правя....
С шеговит тон ще Ви отговоря: Започвате да монтирате.
С не толкова шеговит тон ще кажа, че всички жени първо харесват, купуват, и чак тогава започват да мислят "ами как ще стане?"
Ще ми е трудно да обясня как "малкото сифонче" ще стане на мивката, но ще опитам.
Мивка тип купа или още казано - корито, леген и т. н., не се монтират а се поставя на плота, лепи се със силикон и когато дойде момента на амортизация (а такъв винаги има) се чупи и изхвърля на боклука. На плота, върху който се поставя мивката, се изрязва по-голям отвор за сифона, за да може да се стегне последния към мивката удобно и гарантирано, че няма да протече. Докато мивката все още не е поставена на плота, стягате клик-клак механизма, след това я поставяте на плота, напасвате (нагаждате) я как да стои, залепвате я със санитарен силикон, изчаквате едно денонощие да стегне хубаво силикона и монтирате останалата част на сифона с надеждата, че поредния китайски боклук няма да тече.
Последното ми изказване за боклуците се свежда до факта, че клик-клак механизма е тънкостенен, от някакъв измислен материал и след малко повече от година време ще се износи, и ще започне да тече. При опита си да го развиете, ще се разпадне в ръцете Ви и започва ходенето по мъките.

Отговори