Остъклена тераса с PVC дограма - ТЕЧ

Материали, разновидности,начин на полагане

Потребителски аватар
StankoSB
начинаещ
Мнения: 4
Регистриран: пет дек 01, 2017 11:38 pm

Остъклена тераса с PVC дограма - ТЕЧ

Мнение от StankoSB » съб дек 02, 2017 12:01 am

Здравейте!!! Остъклих терасата с ПВЦ дограма, от външната страна реших да направя перваза с гранитогрес вместо да си поръчам подпрозорична дъска и май сгрешех много!!! Плочките ги залепих към основата с фуга 2 мм, и ги пъхнах под дограмата с около 5 - 6 мм., фугирах ги с фугин както и получилата се фуга между ПВЦ дограмата и гранитогреса, но точно там фугина не хвана както си мислех, точно през тази фуга (която е около 1,5мм) в момента влиза ужасно много вода вътре в терасата когато вали и духа вятър и дъжда се стича по прозореца. Явно наклона на плочките не е достатъчен, или отлепилия се фугин от ПВЦ дограмата пречи на правилното изтичане на водата, стои като бариера и вкарва вода на вътре. Моля дайте съвет как да оправя тази бъркотия, която сътворих!!!!

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 616
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » нед дек 03, 2017 1:04 pm

Почиствате старателно и внимателно фугата (фугин-а) между дограмата и плочките. Почистете много добре - с влажна кърпа, след това със спирт, накрая и с оцет (може и да е леко разреден). След като изсъхне почистената част запълнете фугата със силикон, със съответния цвят, "шпакловайте" силикона (най-добре се уплътнява с пръст) във фугата (дупката).
Има различни видове по цвят силикон (доколкото помня бяха с името на марката Церезит).

Потребителски аватар
StankoSB
начинаещ
Мнения: 4
Регистриран: пет дек 01, 2017 11:38 pm

Мнение от StankoSB » нед дек 03, 2017 8:02 pm

Благодаря, ще пробвам, дано да се получи. Надявам се че силикона ще залепи за ПВЦ-то. Четох в интернет че има различни видве силикон. И май е най-добре да ползвам неутрален силикон.

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 616
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » нед дек 03, 2017 9:09 pm

Има и подобие на силикон, малко ми е трудно да го кажа с една дума. Марката му е: FT 101. Казвам "подобие на силикон", защото е в същите туби, в каквито е силикона. Свойствата са му, че се нанася както силикона, но когато изсъхне става здраво и твърдо каквото е лепилото. С две думи - хем уплътнява, хем лепи здраво. Залепвал съм с него както тоалетни чинии, така и моноблокове към пода. До сега не съм имал рекламации. Има го в цветовете: безцветен, бял, черен и сив. Цената му (според магазина) е около 12 - 15 лв.

Отговори