Покрив, но от какво?

Изолации,покрития, водоотичане

Потребителски аватар
KiLa
начинаещ
Мнения: 19
Регистриран: пон апр 20, 2009 7:48 pm

Покрив, но от какво?

Мнение от KiLa » пон юни 10, 2013 5:28 pm

Здравейте! Предстои ми ремонт на покрива, който до момента е половината пръст и слама, а другата половина вар и слама с керемиди. Четири ската, но искам да го направя два и да го пригодя за обитаване. Площ 110кв.м. Е та въпросът ми е, с какво да направя покрива?
Вариант 1: Плоскости ОSB 15-20мм и керемиди.
Вариант 2: Плоскости OSB 15-20мм и битумни керемиди (воалит с посипка, разните му боброва опашка, пчелна пита, крак от змия и др.)
Каква да е хидроизолацията и в двата случая? Който майстор да питам все вдигат ръце - квот си избереш! Едното е с по-голям живот, а другото по-евтино (макар, че цените им се доближават). Къщата е от 1963г. няма колони, таванската плоча провисна понеже дойде един майстор и изряза гредите(попове ли се казват не знам) и се отвори пространство. Обаче подпря покрива на плочата и познайте :-( Изпънах плочата с П-профил и шпилки и стана работа, обаче сега... поради тази причина съм решил да е по-лека конструкцията и да използвам воалит, но нямам инфо как се прави ремонт на част от воалита... е та така де! С какво да си направя покрива?

Потребителски аватар
ANGELI
любител
Мнения: 71
Регистриран: съб авг 07, 2010 7:23 pm

Ремонт на покриви в цялата страна

Мнение от ANGELI » пон юни 10, 2013 7:48 pm

здравейте,има мн.варианти за олекотен покрив,не ви препоръчвам да слагате керемиди били то керамични или бетонни поради причината,че ще натежи на покрива.едни от вариантите са ламперия или OSB плоскости един пласт изолация с 4мм и битумки другия е ламперия или OSB плоскости подкеремидна мембрана дървена скара и полимерни керемиди те са по леки Маса - 2,4 kg/бр.;
Площ - 9-10 бр. керемиди/кв.м.;
Размери - 310х400мм;
Цвят - класически керемиден.
успех с ремонта
Ремонт на покриви
http://angel-stroi.com

Потребителски аватар
KiLa
начинаещ
Мнения: 19
Регистриран: пон апр 20, 2009 7:48 pm

Мнение от KiLa » ср юни 12, 2013 10:51 pm

Много благодаря за отговора! Не знаех за този тип покритие! Потърсих инфо за тях и мисля, че от това ще е моя покрив :D Само сега остана да ударя калема и да видя колко ще ми излезе горе долу.

Отговори