Страница 1 от 1

влагоустойчив гипсокартон

Публикувано: пет юли 31, 2015 10:46 am
от qsen9410
здравейте колеги.
Изкам да попитам за влагоустойчив гипсокартон и за захващането му. можели да се залепи дирекно на варта .и след това да сложат видий в тухлите за да спестя малко място.
Защото стените са криви. И не изкам да сложа уд профили защото ще стане много тясно .
размерите на стаята са щирочина 1.15 далжина 2.45 височина 2.60
И ако може после с какво трябва до мажа. ленти и др работи.
изкам да лепя фаянсови плочки
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
:wink:

Публикувано: нед авг 02, 2015 8:44 am
от limo052
щом ще лепиш фаянс задължително се прави конструкция като ЦД профилите се нареждат през 40 см. а не като на обикновенната конструкция през 60 см. и гипсокартона се прави на 2 пласта като фугите се шпакловат с мрежа и лепилото за плочки всички други варианти са грешни

Публикувано: нед авг 09, 2015 12:28 am
от tmilanov
Както Ви е написал колегата, ако искате да бъде здраво закрепен гипс картона, трябва да е на конструкция и да поставите два пласта.
Притеснява Ви факта, че помещението ще стане малко, тогава изправяте стените с мазилка и направо лепите плочките.
Трети вариант не знам да има.

Публикувано: чет юни 16, 2016 5:32 pm
от knauf
Варта не е подходяща основа за лепене на гипсови плоскости и сухата мазилка Кнауф W611 не се прилага във влажни помещения.

След като възнамерявате да лепите плочки е необходимо да изпълните Кнауф предстенна обшивка W623, която се състои от метална конструкция от Кнауф UD- и CD-профили, свързана към стената с директни окачвачи.

Изображение

Тъй като става въпрос за влажно помещение, конструкцията трябва да се облицова с Кнауф гипсови плоскости тип Н2, които са влагоустойчиви.

За да постигнете носимоспособна основа, върху която да лепите фаянсови плочки, е необходимо конструкцията да се сгъсти и профилите да се редят през 40 cm. Общата дебелина на готовата стена (без плочките) е 55 mm.

Влагоустойчив Гипсокартон

Публикувано: нед юли 03, 2016 6:37 pm
от Goshob
Здравейте,
Тази схема я побликувате вече няколко пъти във форума. Само дето не стана ясно, а и искам да попитам. Каква изолация се препоръчва за мокри помещения? Навсякъде се пише "изолация". Все пак има ли изисквания за мокрите помещения?
Благодаря!