Страница 1 от 1

Преградна стена на кухня

Публикувано: пет сеп 12, 2008 1:52 pm
от valio62
Здравейте обръщам се към вас за съвет предстои ми да изградя преградна стена която ще се явява гръб на кухня и на нея ще се закачат шкафчета ,интересуваме от какъв материал да бъде иззидана за да може да издаржи шкавчетата.Аз съм се спрял на итонг вие какво бихте ми предложили.Ще чакам съветите ви с нетърпение.

Публикувано: пет сеп 12, 2008 3:00 pm
от bateto
Ако държиш да "зидаш" нямаш кой знае какъв избор:
1. ИТОНГ - това което си решил, но минимум 15см дебелина - лесна обработка на материала /можеш и с бичкията да го режеш :wink: /, но ниска шумоизолация и носимоспособност /опасност от пукнатини след време/. Само с гипс шпакловаш. Обаче ако шкафовете ще са тежки ти трябват специализирани дюбели за газобетон;
2. Тухла - ако изключим "криваците" родно производство и хубавите на пръв поглед вносни /гърция и сърбия/, но много тънкостенни и съответно крехки тухли ти остава Porotherm на Wienerberger - 12 см - не е толкова лесен за рязане и обработка като газобетона, но имаш висока шумоизолация и сериозна носимоспособност. Заради многокамерността ще имаш и сигурно закрепване без "изтръгване" на дюбелите. Неудобно е за вкъщи, че ще трябва да го мажеш/шпакловаш;
Иначе винаги можеш да спретнеш една гипсокартонена стена, което и предаване да гледаш ще видиш - лесно и чисто! Не коментирам предимства и недостатъци, че ми стана дълъг поста :lol:
Ти решаваш - успех :\:D/:

Публикувано: съб мар 14, 2009 12:57 am
от VRSgrupEOOD
предполагам,че вече си направил стената,но аз пак да си кажа моя съвет е преградна стена от ГИПСОКАРТОН има хиляди начини да се направи здрава конструкция и безпроблемно да се закрепят шкафовете