Страница 1 от 2

Отопление за апартамент

Публикувано: нед юни 20, 2010 5:23 pm
от Зидаря
Здравеите.На скоро си закупих жилище(95м2,външна изулация) и незнам какво отопление да му сложа тъѝ като вариантите са много(на твърдо гориво,ел.котли,климатици и т.н.) и незнам кое ще бъде по евтино и качествено моля за кмпетентен съвет.
:help: п.с. Моля тези които у4стват в анкетата да се аргументират за6то,благодаря.

Публикувано: пон авг 09, 2010 7:19 pm
от жичка
Тока има голямо предимство- 100% КПД+ това, че можеш да си програмираш отоплителните уреди. а дали клима или радиатори.... сам си прецени.

Публикувано: вт авг 10, 2010 10:24 pm
от Зидаря
Благодаря за одговора но ще мога ли с климатик да отопля целия апартамент(както с радиаторите на водната риза)а освен това какъв ще им бъде разхода за 100 квадратово жилище :roll: .Ти на какво отопление си?Ако си на ток(климатик или ел котле)значи ще можеш да ми кажеш колко ти излиза месечния разход за жилището(колокото там квадрата е).Благодаря ти още веднъж.

Публикувано: нед сеп 05, 2010 4:10 pm
от Петков
Аз се отоплявам с ел.котле от около 15 години. Събирав сили и въздух за да сменя котлето с въздухоохлаждаема термопомпа. Разликата е в тъй наречения КОП - коефициент на преобразуване. При сегашното положение при консумация от 1 килонат ток имам приблизително 1 киловат отопление. А при термопомпата съотношението достига до около 4 киловата отопление за 1 киловат ток. Това което съм си харесал е свързано с минимални преработваня на съществуващата отоплителна система в апартамента ми- демонтаж на ел.котлето и монтаж на вътрешно и външно тяло на термопомпата. Неудобство ще ми педставлява само тръбните връзки между двете тела на термопомпата - те са като на климатик с фреон- но не е болка за умиране. Големият проблем е в цената - термопомпа от Дайкин или Де Дедитрих от най-малките започват с цени от 6-7 хиляди лева. Все още са много скъпи за мен и ще изчакам да им падне цената. Друг вариант е решението с климатици. Вече има модели с КОП около 6. Но тук идва проблемът, че моето семейство не понася циркулацията на въздуха създадена принудително.

Публикувано: чет сеп 09, 2010 5:32 pm
от dimoni69
Въпроса ти е формулиран много мъгляво :shock:
Какво значи кое е по - добре ?
Нов апартамент - добре , но на кой етаж ? Има ли място за съхранение на дърва ? Има ли кой да пали и поддържа тая печка ?
Иначе - дървата създават невероятен топлинен комфорт , стига да има кой да се занимава с всичко свързано с използването им.

Re: Отопление за апартамент

Публикувано: нед сеп 12, 2010 1:49 pm
от shu
Зидаря написа:Здравеите.На скоро си закупих жилище(95м2,външна изулация) и незнам какво отопление да му сложа тъѝ като вариантите са много(на твърдо гориво,ел.котли,климатици и т.н.) и незнам кое ще бъде по евтино и качествено моля за кмпетентен съвет.
:help: п.с. Моля тези които у4стват в анкетата да се аргументират за6то,благодаря.
какво ще кажеш за термо помпа:

Публикувано: нед сеп 12, 2010 1:50 pm
от Radi_i
Дай малко повече информация имаш ли някаква инсталация?
аз ти препоръчвам виж в форума котле галан ток!

Re: Отопление за апартамент

Публикувано: нед сеп 12, 2010 1:53 pm
от shu
Зидаря написа:Здравеитме.На скоро си закупих жилище(95м2,външна изулация) и незнам какво отопление да му сложа тъѝ като вариантите са много(на твърдо гориво,ел.котли,климатици и т.н.) и незнам кое ще бъде по евтино и качествено моля за кмпетентен съвет.
термо помпа е наи евтино

Re: Отопление за апартамент

Публикувано: нед сеп 12, 2010 1:57 pm
от shu
shu написа:
Зидаря написа:Здравеитме.На скоро си закупих жилище(95м2,външна изулация) и незнам какво отопление да му сложа тъѝ като вариантите са много(на твърдо гориво,ел.котли,климатици и т.н.) и незнам кое ще бъде по евтино и качествено моля за кмпетентен съвет.
термо помпа е наи евтино
ако се интерасуваш тел 0899 139 408 Иван

Публикувано: пон сеп 27, 2010 12:47 pm
от smalllll
моля да ми кажете добро ли е това климатиче че цената спрямо другите марки е доста ниска

http://www.daricclima.com/PROMOCII-do-15-avgust-2010g/Klimatik-DAIKIN-FTX50GV-Comfort/flypage.tpl.html

благодаря предварително

Публикувано: пет ное 19, 2010 9:23 pm
от v_antonova1986
smalllll написа:моля да ми кажете добро ли е това климатиче че цената спрямо другите марки е доста ниска

http://www.daricclima.com/PROMOCII-do-15-avgust-2010g/Klimatik-DAIKIN-FTX50GV-Comfort/flypage.tpl.html

благодаря предварително
Зависи за какво помещение ти трябва, но ако се ориентираш по марката, това е най-добрата марка на пазара.

Как

Публикувано: пет дек 17, 2010 11:46 am
от omarto
Аз бях с киматици и в трите стаи, но след като спорихме дълго решихме че духането на климатика колкото и топло да духа създава чувство че ти е студено.Взехме си конвектори минал е един месец откакто се отопляваме така , така че не мога да ти дам разход.Знам че няма да е малко но поне топлината не моге да се сравнява с климатичната.Има и по-добри вариянти ,но за тях друг ще пише

Публикувано: съб дек 25, 2010 10:23 am
от volkan1
Здравейте и от мен.Аз бях една зима с климатици 70кв.м отоплявах и след всичко.което бях слушал за климатиците останах разочарован.Сега се отоплявам втора зима с инфрачервени радиатори и съм много доволен.разхода ми на ток е около 160-200лв. средно на месец. ::-k:

Публикувано: вт окт 23, 2012 11:55 am
от sdeath
Здравейте , доскоро и аз бях на котел на твърдо гориво в мазето , но си е заробия , непрекъснатото зареждане като въглищар . Пък и все повече работа взе да ми изниква последните години и взе да ми писва и в къщи да "работя" :). Та отскоро взех едно котле на пелети миналата есен от панаира (мисля ,че фирмата се казваше Джейтерм) и се родих , малко по-скъпо излиза , но всяко удоволствие се заплаща . Зареждаш веднъж и може и цяла седмица да те кара , по-лесно се чисти и много по-малко мръсотия и пепел се отделя от изгарянето. Само трябва да се внимава с пелетите , има някой евтини които не изгарят добре и задръстват горивната камера.

ето това е модела : http://www.jterm.bg/kotli-na-peleti/poluavtomatichni-kotli-na-peleti-slimpel

Публикувано: пет окт 26, 2012 8:57 pm
от marina22