Страница 1 от 1

Избор на Конвектор

Публикувано: нед окт 19, 2014 4:15 pm
от srebrge1
Здравейте,

От няколко дни разглеждам конвектори, но не мога да преценя, кой би бил подходящ и моля за съвет. Холът е с размери 5.60 х 4.30 с височина 2.40. Южно изложение, изолиран, с пвц дограма. На последен етаж, но и таванът изолиран. Спрях се на марки Адакс и Айрелек. Искаше ми с електронен терморегулатор, но За Съжаление на Адакс най мощния е 2500W(Adax economic VP 1125 KET), а на Айрелек е 2000W (Airlec Tactic 2000). Айрелек имат 3000W, който обаче е с механичен регулатор. Въпросът ми е да жертвам ли електронния регулатор за сметката на по мощен конвектор, или да заложа на някой от по слабите, но с електроника? Благодаря предварително.

Публикувано: пон окт 20, 2014 12:45 pm
от Luna
Според мен за избора на конвектор, както и на всяко друго отоплително тяло, от най-голямо значение за ефективна работа е правилния избор в съответсвие с кубатурата. Производителите са ги сметнали за оптимална работа. Така че съобрази се с предписанията на производителя и вземи този, който е предназначен за отопление на кубатурата на стаята. Иначе и двете марки са добри:))

Избор на конвектор

Публикувано: съб дек 27, 2014 10:17 pm
от eva987
Здравейте, чудя се какъв конвектор да си взема. Снимам квартира (стая 20 кв.м южно изложение). харесала съм си този http://www.gaudi-ds.com/product/1704/konvektor-s-rakovodesht-digitalen-termostat-adax-glamox-tpa-15-dtm-1500w.html конвектор , но не знам дали ще е подходящ за моята стая според квадратурата. може ли някой да ми каже, по какъв начин да разбера какъв модел е подходящ за мен. предварително ви благодаря.

Публикувано: чет фев 05, 2015 5:21 pm
от dj_kosta
Здравейте, аз също съм се спрял на конвекторни радиатори и по-точно на Adax Glamox TPA 20 ET, за стая 13 кв.м с дограма ПВЦ и изолация.
Само, че преди дни попаднах на пост във форуми и ми казаха че радиатора по време на загряване и най-вече при изтиване издава пукащ неприятен звук. Така ли е?
Другото което четох, е че радиатора не може да вдигне повече от 20 градуса в стаята и не се изключвам, което води до постоянен режим на работа.
Обадих се на фирма VIMAX ги попитах относно пукането и те ми казаха, че за пръв път чуват такъв проблем и че радиаторите са били от висок клас и не е имало такива оплаквания, дори и е нямало върнати радиатори за ремонт от марка ADAX

Вашето мение по въпроса?

:)

Публикувано: ср окт 07, 2015 3:46 pm
от danielamm
Миналият месец си взех конвектор ADAX Clea CP 10 KDT 1000W от Гауди Ди Ес, цената ми допадна и мисля, че е качествен, дано остана доволна. Dj_kosta, за този конкретен модел, на който си се спрял, ли си ги чел тези неща или поприцип, ако е попринцип, аз не съм чувала такива неща.

Публикувано: чет окт 08, 2015 8:05 am
от dj_kosta
Здравей, още миналата година си купих така посоченият от мен конвектор на Адакс. Мненията са ми, че може да топли и то по-хубава топлина от климатик (нормален). Разхода за електроенерги ми скочи с 25-30 лв. Единственото което е има леко пукане на радиатора, заради загряването и изстиването на метала и тогава се чува. Не е болка за умиране. Тази година ще взема още един, може и от др марка-френска!
Въпроса е да вземещ малко по-мощен от предписания за стаята, понеже ще грее по-добре, като ще има моменти на изключване, което води до пестене на енергия!