Страница 1 от 1

Отопление на апартамент

Публикувано: нед фев 19, 2017 10:50 am
от bouto34
Здравейте :) предстои съединяване на два съседни апартамента в сграда без акт16 (по-лошото е, че не се очаква да се изкара скоро). Проблема който ще трябва да реша е отоплението на жилището. В момента отоплявам една стая около 30кв.м с климатик и сметките ми не-падат под 200лв., ще ми се наложи да отопля още 3 спални (по 10-12кв.м). Трудно ми е да си представя тогава каква ще ми бъде сметката за ток. Идеята е да намеря алтернативен начин на отопление. Добър вариант ли пелетна камина с водна риза? Жилището се намира на 4ет. източно изложение направил съм външна изолация (10см стиропор с висока плътност), и навсякъде е с пвц дограма. Общата площ на жилището ще стане около 100-110 кв.м :help:

Публикувано: ср фев 22, 2017 11:03 pm
от tmilanov
Въпрос на мнение е, но моето лично мнение е, че по-добро от парно отопление без значение дали е локално отопление или ТЕЦ, е възможно най-добрият вариант. По принцип евтино отопление няма, какъвто и вид да решите да използвате, но друго си е с "една печка" (камина или котле) да отоплявате цялата къща или апартамент.
Другото е, че при Вас излиза скъпо, защото щом нямате акт 16, консумацията на електроенергия я таксуват като промишлен ток, който е на много по-високи цени от битовата консумация.