Страница 1 от 1

Проблем с КАМИНА - започна да връща и пуши !

Публикувано: нед мар 10, 2019 11:19 pm
от balin
Здравейте, имам направена камина в апартамент на 7-ми етаж от 9 . До преди 1 седмица работеше цяла зима безпроблемно и без забележки, но от преди няколко дена като я запалих и започна да връща яко пушак и да дими, направо се одушихме...Днес отново я запалих и пак същия проблем ! Има клапа за регулиране, която е изцяло отворена и въпреки това пуши и връща дима в стаята... Какъв може да е проблема и така изведнъж да се появи при положение ,че преди 1 седмица нямаше никакви проблеми с горенето ?!

Публикувано: вт мар 12, 2019 8:46 pm
от tmilanov
За да дими и пуши най-вероятно е липсата на тяга в комина, което ще рече, че комина е запушен от Вашия етаж нагоре или на самия покрив. Ако отношенията Ви със съседите не са на ниво, твърде е възможно да са Ви \"сложили шапката\" - начин на запушване на комина.
Причината не е в камината, причината е в тягата. Възможно е върху комина (на самия покрив) да има и боклук (ако някой се качвал на покрива) и да има парцали или някакви други \"излишни\" предмети и те да задръстват комина, а от там и тягата на комина.

Публикувано: пет мар 15, 2019 7:11 pm
от balin
Благодаря Ви за отговора ! :beerchug: