Страница 1 от 1

Поставяне на мокет

Публикувано: нед фев 25, 2018 5:22 pm
от ИвелинаМаринова
Здравейте! В сайта видях видео за поставяне на мокет. Искам да попитам това ли единстеният метод, тъй като не ми се струва много енергоспестяващ, имайки предвид, че мокетът се поставя директно върху бетонния под посредством лепило.
Принцинпно според проучване в други държави, първо се закрепя лист от пяна за трмо защита и върху него се поставя самият мокет. И двете материи се закрепят чрез летвички поставени по всички страни на стаята.
Има ли такава техника у нас или ние лепим директно ръху бетона?

Публикувано: вт фев 27, 2018 4:54 pm
от tmilanov
Отдавна съм изхвърлил от употреба тази "екстра" поради много причини. Колкото и добре да бъде почистен отдолу пак е мръсно. макар. че не се вижда. Не може да се мете - може да се чисти само с прахосмукачка и т.н., и т.н.
Когато сме го слагали, сме го слагали и върху паркет, и върху балатум, и директно върху бетонната плоча, но никога не сме го лепили, защото когато му дойде времето да бъде сменяван с нов, махането му е изключително трудно, граничещо с невъзможност.
Когато го положите на пода, трябва да го опънете колкото се може по-добре. След това изчаквате няколко дни и го опъвате отново, докато се напасва възможно по-добре. За да не се "бръчка" (събира) от ходене или от местенето на мебели може да го заковете с летвички по периферията, които хем ще го държат възможно по-опънат, хем ще изпълняват ролята на перваз и ще има завършен вид.
Навремето, когато ползвахме мокет за настилка и не е имало никакви подложки, но ако мислите, че с тях ще е по-удобно и лесно, не е проблем да ги сложите.