Страница 1 от 1

Дразнещо жужене на лампа с енергоспестяващи крушки

Публикувано: ср окт 19, 2011 7:18 am
от stretfighter
Здравейте, лампата е нова с 5 енергоспестяващи крушки. Чува се леко, но дразнещо жужене. Къде може да е проблема?

Публикувано: съб авг 25, 2012 11:57 pm
от Еди
Късно отговарям, но все пак ако още е налице проблема - това е слаба връзка. Къде обаче е въпросът. Може да е във фасунгата, тогава се стяга по-добре крушката или се почистват и огъват металните пластини, които контактуват с крушката. Може обаче това слабо съединение да е в електрониката на самата лампа. Тогава ако е в гаранция се връща, ако не е се чака да изгасне сама и се сменя с нова.

Публикувано: пет май 24, 2013 7:25 am
от tmilanov
Вероятно моят отговор едва ли ще е нужен понеже е минали доста дълго време от питането, но все пак ще опитам да помогна. Освен проблема със хлабавата връзка, както е споменал Еди, според мен жуженето идва от някоя от самите енергоспестяващи крушки (лампи). Енергоспестяващите крушки представляват умален модел на луминесцентните лампи, с тази разлика че дросела е заменен с електроника. И точно в тази електроника е вероятно жуженето. Ремонта е като се подмени с нова крушка.

Публикувано: чет мар 20, 2014 4:13 pm
от ivanjordanov78
Съгласен съм напълно с горния пост. Енергоспестяващите крушки са реално компактни луминесцентни лампи, в които обикновено проблемът идва от електрониката в основата на крушка от тоя тип: http://vikiwat.com/energospestyavascha-lampa-poluspirala-e27-5w-4300k-8000h.html
Можеш да разгледаш схеми из нета за поправка, но според мен не си заслужава. Пробвай или друга крушка или направо LED лампа. :idea:

Публикувано: пет авг 26, 2016 4:41 pm
от Denira
Нова крушка :)