Страница 1 от 1

Ел инсталация в хола

Публикувано: съб сеп 27, 2014 3:11 pm
от rqpa
Здравейте, в хола имам компютър, телевизор и маслен радиатор, миналата зима в края след като падна предпазителя на цялата къща, хола остана без ток. Приятелят ми гледа бушона, с него всичко е наред. Сега реших да изкъртя разклонителната кутия до вратата, но там всичко е наред. Инсталацията и къщата са стари, на 60-70 години. Може ли съвет как да открия проблема или останалите разклонителни кутии. Пробвах над единия контакт, но няма, уж биеше на кухо, пък си е само стена. Трябва ли всичко да изкъртя, или има друг начин?

Публикувано: ср окт 01, 2014 2:36 pm
от Luna
Има уреди, които откриват къде вървят жиците под мазилката. Питай Google и той ще ти каже как и къде да ги намериш. Пък може и да си направиш ако искаш.

Публикувано: съб апр 18, 2015 9:06 pm
от tmilanov
То, в Гугъл пише много работи, ама кое как е не се знае. На теория всичко е много ясно и много лесно, но, има едно голямо НО...
За да е наред предпазителя (бушона) това означава, че има някъде прекъсната 0 (нула), а фазата си работи. Един от вариантите, който все пак си е рисков е да размените полюсите (фазата и нулата), за да можете да проследите с фазомера на кой контакт или разклонителна кутия има ток (в случая - налична фаза). Риск има поради причината, че като обърнете фазата и нулата, може да дава някъде на късо и да гърми предпазителя. Започнете от таблото и карайте подред към най-отдалечената точка. Ако проблема е в самото начало, търсете от там, но все пак не забравяйте, че става дума за електричество, което си е страшничко, ако не сте напълно запознат със свойствата му. Не напразно когато помолили Вуте да даде определение за ток, той отговорил мъдро: Това тока ни го видиш, ни го чуеш, ама пипне ли те. майката ти е**ва.
Успех, и ако нямате знанията, потърсете за по-сигурно, специалист!

Публикувано: пет авг 26, 2016 4:42 pm
от Denira
Повикай си ел. техник!