Страница 1 от 1

Лед панел в дневната, давайте мнения

Публикувано: нед апр 12, 2015 7:00 pm
от ivapavlova
Здравейте,
Планираме осветлението за дневната и кухнята, които са сляти в едно помещение.
Със съпругът ми сме пред дилема колко и какви осветителни тела да има. Едно е сигурно, ще има правоъгълник със скрито осветление, което ще е с декоративна цел или за гледане на телевизия например. Въпросът е колко на брой да са другите осветителни тела, за да имаме и достатъчна светлина за останалите дейности в кухнята и хола?
Спрели сме се на лед панели, защото са красиви, ненатрапчиви и икономични. Не можем да преценим обаче колко ще са ни нужни и на кой нюанс да заложим. Таа вървосите ми са два: при помещение 3,5 на 5 метра ще бъдат ли достатъчни един панел 30/30 в кухнята и още два 30/30 в дневната (плюс правоъгълника със скрита лед лента) и втория въпрос: има топла, студена и дневна светлина, ние не искаме топлата, защото жълтенее, студената или дневната да изберем, за да избегнем "болнично" осветление????
Предварително благодаря

Публикувано: съб апр 18, 2015 6:19 pm
от tmilanov
Мисля, че дневната светлина (затова е "дневна") е най-близко до "реалната" светлина. То всички светлини са реални, но както Вие казвате, едната е "болнична", другата "жълтее", трета - "синее" и т. н.
Всичко е въпрос на вкус, а според информацията на самата опаковка, пише, коя лед светлина на колко мощност се равнява. Ако не можете да разберете колко точно е равностойността, консултирайте се с консултант-продавачите.
Желая Ви успех!

Публикувано: вт май 26, 2015 9:51 pm
от kris_kacarski
Полилеи ми се струват най-удачният вариант

Публикувано: пет май 29, 2015 10:27 pm
от Condor
Здравейте

LED панелите дават доста добра светлина и има голямо разнообразие.Какъв цвят ще е подходящ до голяма степен зависи от обзавеждането и от вашето възприятие за светлината.Като цяло ,средния цвят (около 4000К) е сякаш най налагащ се (говоря от гледна точка на човек търгуваш с такива неща и съдейки по желанията и реакцията на хората)Аз самия ползвам диодно осветление от 3 години,а отскоро съм точно с такъв панел (но 60х60см)
За съжаление заигравката с качеството и цената при диодното осветление е голяма.
Избирайки си такова осветление,което въпреки все по-ниската цена,все още не е от най-евтините решения-моят съвет е да се ориентирате към място,където в случай на проблем,ще ви бъде обслужена рекламация макс.бързо
Също така в случай ,че могат да ви дадат инфо,поинтересувайте се от марката на чиповете в диодния осветител.Едни от приличните чипове са с марка Epistar (Taiwan) и все по-налагащите се Sanan (China).
Чисто ориентировъчодиоден панел с размер 60х60см отдава светлина около 2800-3000lm ( за 40W мощност),което приблизително се равнява на 250-300W нажежаема жичка.Но светлината е доста различна и създава различно усещане и възприятие.

И изобщо,има много за говорене там,така че най-важното е в случая да попаднете на коректен човек (фирма)

Публикувано: съб май 30, 2015 10:45 am
от ivapavlova
Благодаря на всички за мненията и съветите. Ще взема предвид написаното. От понеделник стартираме дейностите по тавана, надявам се крайният ефект да е добър.

Публикувано: чет юни 18, 2015 5:46 pm
от jorko
Съвсем просто е: всяко едно осветително тяло от типа led има и по-точно неговата крушка има показателно число: лумила (lm), да кажем да около 200lm стигат да се оствети 1м2 - лесно ще направите сметката.

Публикувано: чет юни 18, 2015 5:46 pm
от jorko
Съвсем просто е: всяко едно осветително тяло от типа led има и по-точно неговата крушка има показателно число: лумила (lm), да кажем да около 200lm стигат да се оствети 1м2 - лесно ще направите сметката.

Re: Лед панел в дневната, давайте мнения

Публикувано: чет юни 18, 2015 5:47 pm
от jorko
Съвсем просто е: всяко едно осветително тяло от типа led има и по-точно неговата крушка има показателно число: лумила (lm), да кажем да около 200lm стигат да се оствети 1м2 - лесно ще направите сметката.

Публикувано: пет авг 26, 2016 4:39 pm
от Denira
Вкъщи сме с LED панели и сме много доволни.

Re: Лед панел в дневната, давайте мнения

Публикувано: ср сеп 25, 2019 5:14 pm
от mimadineva
Здравейте,
LED панелите, а и LED осветлението като цяло, са много добро решение, модерно, функционално и икономично за голям брой ситуации. Като представител на българската фирма Дианид - производител на LED осветление https://bgledfactory.bg - може да сметнете мнението ми за пристрастно, но ще се опитам да Ви помогна максимално.
Много често забелязваме, че когато става въпрос за осветление в дома, много хора се отнасят по-небрежно към осветлението си, отколкото трябва и в последствие това води до неудовлетворяващ резултат. Затова Ви препоръчваме, когато си избирате осветителни тела, първо да изберете визуално няколко варианта на осветителни тела, които отговарят на Вашето виждане за осветително тяло. След това да се запознаете с техническите му/им характеристики, за да можете да прецените дали това тяло отговаря на изискванията Ви. Тъй като тази преценка се прави трудно "на око", най-добре е да изпратите размерите на помещението на хората, които произвеждат или предлагат осветителни тела. Така те ще могат да Ви информират дали избраните осветителни тела ще удовлетворят нуждите Ви от светлина. Това пресмятане става бързо и лесно чрез специализиран софтуер, а ние го правим и безплатно.
Все още много наши клиенти бъркат LED осветлението с луминисцентното осветление и синкавата му светлина. При LED осветлението можете да избирате сами цветната температура и само ако предпочитате студената светлина, може да изберете осветление със синкав оттенък, иначе за дома аз лично предпочитам топла светлина 3000-3500К, въпреки, че много често предпочитанията са към неутралната светлина. Въпреки, че има и много варианти на LED панелите, можете да разгледате и други варианти на LED осветление. Цените вече са повече от добри.