Страница 1 от 1

Помогнете с информация за направа на сух под

Публикувано: пет ное 20, 2009 4:39 pm
от Alexmil
Здравейте!
Досега само съм чел различните теми във форумите и съм много доволен. Почти всичко, което съм направил е било проверено и прочетено тук.
Имам следният въпрос:
Ще правя сух под с фибран 5 см и отгоре или гипсофазер или OSB плоскости. върху тях подложка и ламинат.
Видях в предаванията от "Мисия моят дом", че отстрани се слагат ленти от минерална или каменна вата с ширина 100 мм и дебелина 10 мм, които играят роля на компенсационни фуги.
Някой може ли да ми помогне откъде може да се закупят такива ленти или ивици каменна или минерална вата.

Публикувано: нед ное 22, 2009 12:22 pm
от ksm
Можеш да сложищ и стиропор 1 см. Колкото за ивиците можеш да закупиш от дистрибутори на КНАУФ.
http://www.youtube.com/watch?v=HFU7wpi4PH4
http://www.youtube.com/watch?v=qmOj0raSNkw

Публикувано: ср дек 23, 2009 11:41 am
от vuj4o_van4o
Лентите, са по-скоро за спиране преминаването на ударен шум от http://bit.ly/4Jjobaкъм ограждащите елементи на помещението , с други думи - да не се предават стъпките от токчета по стените :) . Мисля че са около 5 мм дебелина. Ако не намерите при дистрибуторите на Кнауф, може да ползвате гумената лента която се поставя под профилите за преградни стени - примерно гумена лента за CW100. Идеята на този под, освен топлоизолация, е да подобри значително преминаването на шум през пода - т.е. не ползвайте полистирен. Както знаем всички - той не е голям изолатор. Посипка или плътна вата е добър вариант, а ако имате място може да ползвате новият продукт на Rockwool http://bit.ly/7OooOyMONROCK MAX E, но той почва от 6 см. - което означава, че трябва да имате минимално 8 см. разстояние. Ако решите да ползвате посипка, трябва да знаете, че не е препоръчително да се насипва повече от 5 см.

Публикувано: пет яну 15, 2016 6:14 pm
от PrOxY
Здравейте. В интернет пространството е има много снимки и видеа, където се използва въпросната ивица от вата. Много рових и питах по магазините и никой не е чувал за 10мм вата било то и ивица. В крайна сметка може ли да се закупи от някъде след като се рекламира дадена с-ма за изолация или само фирмите си е внасят за да е ползват и трябва да се обадя на фирма?