Страница 1 от 1

баня в панелка

Публикувано: пон яну 12, 2015 6:57 pm
от striker_bg
Може ли да ми кажете как да процедирам в случай че ще правя баня в панелка. Нищо не е започвано по нея дори замазка няма. Конкретно искам па питам стените нуждаят ли се от шпакловка и после хидро изолация или директно към хидро изолацията да премина

Публикувано: вт яну 13, 2015 8:33 pm
от nanko
Много общо казано така "трябва ли шпакловка" тъй като не се знае в какво състояние е в момента.

Почисти и напълни ъглите (ако има нужда). За стените шпакловката не е задължителна, но ако са ти криви е препоръчително. На пода слагаш замазката, подготвяш сифона и тогава мажеш с хидроизолация. Поне 1 метър от пода, по желание може и до тавана. Мога да препоръчам да ползваш HS Полимер.

Публикувано: вт яну 13, 2015 9:05 pm
от striker_bg
стените са прави, гладки. Въпроса ми е дали да ги шпакловам с мрежа или директно хидро да му прая

Публикувано: ср яну 14, 2015 1:54 pm
от Luna
След като са прави - мажи хидроизолация и след това лепи плочките. И по принцип на баня не се прави шпаклока, защото е излишно. Само ако са криви стените се изправят с мазилка.

Публикувано: пет яну 23, 2015 6:24 pm
от tmilanov
Преди да започнете какъвто и да е "козметичен" ремонт, започнете с подмяната на водопровода и канализацията. Не започвайте с "фасадата", а с грубата част на ремонта, защото след това може да се наложи да подменяте старите инсталации с нови, а това води до нов ремонт на готовата вече баня.

Публикувано: вт май 26, 2015 9:49 pm
от kris_kacarski
Първо си оправете тръбите за да не получите гадни миризми и да трябва да разбивате чисто новите ви плочки ! :\:D/: . Моя съвет също е да се обърнете към специалисти за цялостния ремонт.Ние сме много доволни от http://www.gaudi-ds.com/ . Може да се обърнете към тях също за въпроси според мен.Ако все още не сте започнали ремонта ! Късмет

Публикувано: вт юли 21, 2015 8:15 pm
от jorko
Задължително да си оправите ВиК инсталацията, както казва колегата. В последствие може да съжалите - както се казва почнете от основата!

:)

Публикувано: пет авг 28, 2015 5:26 pm
от danielamm
Като са прави стените, няма смисъл от шпакловка, направо действай.

Публикувано: пет авг 26, 2016 4:52 pm
от Lik
Налага ми се да разбивам стена защото тръбите не бяха оправени. Прави са колегите.