Страница 1 от 1

Монтаж на кухненски гръб върху стена с отстояние

Публикувано: чет май 02, 2019 8:51 am
от elito85belito
Здравейте, имам голям проблем с крива стена на терасата. Стената е с гипскартон, а зад него е зазидана врата с ютонг. При слагането на гипскартона майсторите го сложиха накриво. Там трябва да сложа кът за готвене, в единия край шкафовете лягат плътно към стената, но до другия край разстоянието се увеличава до 5 см. За да скрием това отстояние решихме да сложим кухненски гръб, но идва проблема как да го монтираме (залепим) на 5 см разстояние от стената. Прилагам снимка. Моля ви да ми дадете съвет.
Изображение

Изображение

Re: Монтаж на кухненски гръб върху стена с отстояние

Публикувано: чет окт 17, 2019 2:23 am
от IliyanYordanov
Здравейте.
Това, което аз бих направил е да използвам дървена летва, която да се среже на нужната дебелина и монтирана с дюбели за гипсокартон на стената по вертикалата. Това ще Ви даде здрава основа на която да залепите обърнатия гръб.
Пожелавам Ви успех.

Re: Монтаж на кухненски гръб върху стена с отстояние

Публикувано: съб окт 19, 2019 6:28 pm
от tmilanov
От снимките, които сте публикували предполагам, че ще е по-лесно (и безболезнено) да извършите следното:
1. Маркирате с молив линия на височината на кухненския плот (шкаф).
2.Вадите шкафа и кухненските уреди.
3.Режете гипс картона с макетен нож по маркираната линия и изчуквате "излишния" материал под маркировката. Понеже сте зазидали балконската врата с газ бетон или още казано Итонг, това е мек материал и можете да изчукате и от него като взимате под внимание кривината на останалата част на гипс картона. В изчуканата "ниша" подпъхвате шкафа и по кривия лист на гипс картона монтирате гърба.

Re: Монтаж на кухненски гръб върху стена с отстояние

Публикувано: нед окт 20, 2019 4:03 pm
от tmilanov
Уважаеми IliyanYordanov, донякъде има логика относно Вашия коментар, но elito85belito подава информация. че има гръб, който иска да го закачи на стената върху кривия гипс картон. Освен тази информация, има още едно "мъничко" допълнение за което никой не говори, но нали се сещате, че "Дребните камъчета обръщат колата". След като бъде монтиран гърба, след това ще има и т. нар. водобрани, които придават завършен (търговски) вид на целия шкаф. Е, според Вас как ще се монтира този водобран и дали ще изглежда красиво, ако там има закована летва и върху нея да стърчи още по-напред водобрана? Дали ще изглежда добре?