Помощ! Поставяне на ГК / Гредоред

Изравняване, изолиране, грундиране, шпакловане, измазване, боядисване, декорации

Потребителски аватар
Rseizov
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: съб ное 21, 2015 3:24 pm

Помощ! Поставяне на ГК / Гредоред

Мнение от Rseizov » съб ное 21, 2015 3:34 pm

Здравейте съфорумници, с риск да повторя темата тъй като четох подобни искам съвет от вас. Изчетох много от мнения, че на таван от гредоред не се поставя ГК до това че няма проблеми. В момента съм се заел с бойната задача да стегна стаи които са сигурно още от преди 1980. Тавана е гредоред и стените мисля също от това което виждам в някой дупки в мазилката. Както се досещата и стените не са с добро изпълнение и има неравности уронени места и прочие. Тях искам да облицовам с ГК, Но не знам с лепене и рапидки ли да го правя или да изграждам конструкция върху стената и да поставям ГК от горе. Също така моля кажете си мнението за тавана (Прилагам снимка от тавана) Смятам, че и стените са от същата материя. Някаква пясъчно гипсова смес с косъм. Аз като аматьор не знам названието на тази антична техника :D Благодаря предварително.

Линк към снимката тъй като е много голяма.
http://dox.bg/files/dw?a=517a027780

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 746
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » съб ное 21, 2015 11:26 pm

Здравейте Rseizov,
Видях снимката и добих представа за какво става дума. Лично моето мнение и опит е, че съвсем спокойно можете да си монтирате гипс картон на тавана, който е гредоред или както още му казват: "кара таван". "Гипсо-пясъчната смес с косми" е хоросан, а космите биват слагани във варовия разтвор "за арматура" на разтвора, като названието на тази стара "технология" се нарича чоп.
За да можете да изравните тавана, трябва да го монтирате върху металната конструкция от профилите: UD, CD и окачвачи, които ще спомогнат за укрепването към гредореда.
Препоръчително е да направите и стените по същия начин, защото не се знае каква е мазилката, колко е здрава самата тя и колко пласта постна боя или тапети има по стените.
Предполагам, че имате представа за работа с гипс картон и поне за сега няма да се впускам в подробности, за начина и реда на работа. Успех Ви желая от сърце!
В и К ремонти 0898370236 :D :\:D/:

Потребителски аватар
Rseizov
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: съб ное 21, 2015 3:24 pm

Мнение от Rseizov » пон ное 23, 2015 10:35 am

Tmilanov /, благодаря Ви за изчерпателният отговор, вдъхна ми увереност и вече нямам съмения. За пръв път ще се занимавам с ГК но се старая да науча всичко възможно за него и неговия монтаж като теория и нагледно от клипове. Разбира се няма нищо общо с реалноста когато се стигне до монтажа но искам да се постарая да го свърша тъй като сградата е стара а иска много пари ако трябва да викам професионалист. За момента се занимавам с поставянето на ГК под прозорците . Ще поствам снимки в тази тема след всеки резултат. Благодаря отново :wink:

Отговори