Шпакловка

Изравняване, изолиране, грундиране, шпакловане, измазване, боядисване, декорации

Потребителски аватар
dimitrova
начинаещ
Мнения: 3
Регистриран: нед апр 12, 2020 6:13 pm

Шпакловка

Мнение от dimitrova » нед апр 12, 2020 7:01 pm

Здравейте,предстои ми ремонт на ново строителство.Стените са до машинна шпакловка.Майстора ми каза,че трябва да шпаклова с мрежа.Общо четири ръце и да сменим външния алуминиев ъгъл навсякъде,защото след боядисване ще ръждяса.Площа която ще шпаклова и боядисва е дневна 26 кв.м и спалня 10 кв.м и коридор 4 кв.м с 5 врати.За шпакловка с мрежа,боядисване и смяна на алуминиев ъгъл сумата която трябва да заплатя на него е 4 400 лв.Въпросът ми е:след машинна шпакловка нужно ли това което описах и цената реална е?

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 746
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Re: Шпакловка

Мнение от tmilanov » вт апр 14, 2020 8:07 pm

Нямам точният ценоразпис за извършването на работата, но искам да Ви напомня, че Вие давате квадратурата на помещенията, като в случая тази квадратура отговаря за шпакловане и боядисване на таваните на съответните помещения. Но освен таваните доколкото разбрах, ще се прешпакловат или шпакловат допълнително и самите стени. Това означава, че изчисляването трябва да го направите като сумирате обиколката на стените и сумата да я умножите по височината на помещенията.
Ако в тази цена влиза демонтаж на ъглите (равняващо се на изкъртването им), след което ще ги запълва наново с необходимия материал, шпакловане, което вероятно е нужно заради криви стени и накрая боядисване - всичко това е калкулацията на труда, който ще извърши майстора, но има и материали, които трябва да се купят... Има резон в искането на майстора, но всичко зависи от пазарлъка, който ще се състои между вас двамата. Попитайте го за цената на материалите, за количеството им, за самата работа и времето за което ще я извърши, поискайте му да подпишете договор за срока на изпълнение, гаранционни условия, неустойки за несвоевременно изпълнение и некачествена работа (евентуално), като ще настоявате договора да е нотариално заверен. Ако майстора не се съгласи, можете да си направите сам извода какъв човек ще наемете за работа и колко качествен ремонт ще направи.
И не на последно място мога да кажа, че Вие сте човека, който ще реши дали да ги даде тези пари или не.
В и К ремонти 0898370236 :D :\:D/:

Потребителски аватар
dimitrova
начинаещ
Мнения: 3
Регистриран: нед апр 12, 2020 6:13 pm

Re: Шпакловка

Мнение от dimitrova » ср апр 15, 2020 3:30 pm

Благодаря Ви за съветите.

Отговори