Калиброван гранитогрес - без фуга?

Подготовка на основата,подови замазки,плочки, паркети, мокети, декоративни подове
Потребителски аватар
Diana
начинаещ
Мнения: 9
Регистриран: вт фев 26, 2013 12:08 pm

Калиброван гранитогрес - без фуга?

Мнение от Diana » вт фев 26, 2013 12:13 pm

Здравейте , интересува ме вашето мнение ,относно полагане на калиброван полиран гранитогрес БЕЗ фуга . Много майстори с които говорихте обясняват ,че неможе без фуга ,след време гранитогреса щял да се подуе ,или както се изрази един майстор щели да втасат ? ::-k:
Е,това да не е тесто да втаса ?
Другият въпрос е ,дори да има минимална фуга ,с какво се фугира ,така,че да не личи ,че има такава и да е като едно цяло ?
П.С:Гранитогреса е с размери 50х50
Благодаря Ви предварително

Потребителски аватар
jorko
начинаещ
Мнения: 16
Регистриран: чет фев 21, 2013 12:36 pm

Мнение от jorko » ср фев 27, 2013 12:11 pm

Според мен майсторите ти бягат от оговорност, защото не им е удобно да го редят без фуга. Каква е според теб идеята на калибрования гранитогрес? - да се получи една обща повърхност. Т.е. слагаш фуги и се разваля всичко.

Потребителски аватар
rumen_iankov
напреднал
Мнения: 264
Регистриран: пон дек 24, 2007 11:42 am

Мнение от rumen_iankov » ср фев 27, 2013 5:40 pm

Може да има разлика на плочките от различните кашони.Ако има фуга малка може да се компенсира тази разлика.Ако няма фуга наскоро видях в един офис как беше слегнала сградата и плочките се бяха надигнали.Разликата меше около половин сантиметър.
Вик,ремонт на бани 0887737270
http://rumen1972.snimka.bg/

Потребителски аватар
Diana
начинаещ
Мнения: 9
Регистриран: вт фев 26, 2013 12:08 pm

Мнение от Diana » ср фев 27, 2013 5:51 pm

Ясно е ,че бягат от отговорност . С какво е по-добре да се лепи гранитогреса ? Калиброван полиран гранитогрес е , друг майстор ни обяснява ,че на вратите неможе да няма пластмасова лайсна ,тъй като гранитогреса ще се реди в целия апартамент . Нормално ли е това което ни обясняват ,,майсторите,, ? Другото което е ,фугирвало се с мраморно брашно ?

Потребителски аватар
Spaidy
начинаещ
Мнения: 29
Регистриран: чет яну 03, 2013 12:04 am

Мнение от Spaidy » ср фев 27, 2013 7:35 pm

Абе какво е това мраморно брашно, от къде ги намирате тия майстори, настръхва ми косата всеки ден какво чета по форумите.
Нова кооперация ли е апартамента ви или стара или на колко години е най - лесно за ориентир. Естествено, че може да се лепят плочките без фуга, това е най - красивия вариант според мен, друг е проблема, че ако е нова кооперация е възможно слягане и майстора гледа да си върже гащите да се изкъртят от самосебе си плочките след време. Това за вратите също е страхотна глупост, може разбира се да се нареди целия апартамент без прекъсване, стига да е хубава замазката в целия апартамент.

Потребителски аватар
Diana
начинаещ
Мнения: 9
Регистриран: вт фев 26, 2013 12:08 pm

Мнение от Diana » чет фев 28, 2013 10:40 am

Кооперацията е на шест години . Но пък какво е това слягане ,в момента сме в Испания ,тук навсякъде слагат мрамори и гранитогреси на нови сгради и нито един майстор не излиза с номера ,че ще се сляга . Другото което е ,че няма дом в който пода да има фуги .
Друго ,баните им нямат сифон , аспирации ,но пък имат контакти ,което в България майсторите като го чуят се хващат за главите,но това е друга тема .
Последна промяна от Diana на съб юли 13, 2013 2:14 pm, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Spaidy
начинаещ
Мнения: 29
Регистриран: чет яну 03, 2013 12:04 am

Мнение от Spaidy » чет фев 28, 2013 10:56 am

Diana написа:Кооперацията е на шест години . Но пък какво е това слягане ,в момента сме в Испания ,тук навсякъде слагат мрамори и гранитогреси на нови сгради и нито един майстор не излиза с номера ,че ще се сляга . Другото което е ,че няма дом в който пода да има фуги .
Друго ,баните им нямате синофи , аспирации ,но пък имат контакти ,което в България майсторите като го чуят се хващат за главите,но това е друга тема .
В Испания земните пластове, почвата и подпочвените води нямат нищо общо с България, както и качеството на бетона, казвам го от личен опит за бетона. Мрамора им също няма нищо общо. В България почти всички мрамор е внос от Китай с невероятно ниско качество, но пък евтин като цена.
Това с фугите е въпрос на предпочитания. Аз също съм на мнение, че плочки без фуга изглеждат по красиво, но това че се реди без фуга, не означава, че не се фугира след това и то не с мраморно брашно, а с фугиращи смеси, които са толкова много вече на пазара, че има избор и от цветове и от марки.
Баня без сифон е лудост? Къде се оттича водата? Ако говорим за кооперации? При липса на прозорец в банята, аспирацията също е задължителна, а контакта в банята е крайно необходим и според мен.
През последните 3-4 години всяка баня която съм направил съм успял да убедя клиентите си да си оставят контакт.

Потребителски аватар
Diana
начинаещ
Мнения: 9
Регистриран: вт фев 26, 2013 12:08 pm

Мнение от Diana » чет фев 28, 2013 11:11 am

При положение че сме купили душ кабина с таван и вградена аспирация на тавана, защо ни е сифон в банята на пода ? И защо ни е нужен наклон при условие ,че сифон има и на пода на душ кабината ? Ако искаш мога да ти пратя снимка от банята ни тук в Испания .
Виждам ,че разбираш от гранитогреси и поставянето им .Ще си позволя да те попитам след това с какво се фугирват ,така,че да не личи че има фуги ?

Потребителски аватар
Spaidy
начинаещ
Мнения: 29
Регистриран: чет яну 03, 2013 12:04 am

Мнение от Spaidy » чет фев 28, 2013 9:17 pm

И все пак имате сифон, дори и в душ кабината да е, го има!
Фугира се с фугираща смес, но при всички положения се вижда една съвсем тъничка ивица колкото конец от фугата. Няма как да стане все едно е една каменна плоча поставена без грам разстояние, но със сигурност е по - красиво отколкото редено с кръстчета и фуги от 2мм и нагоре.

Потребителски аватар
Diana
начинаещ
Мнения: 9
Регистриран: вт фев 26, 2013 12:08 pm

Мнение от Diana » чет фев 28, 2013 9:27 pm

Значи фугата ще е почти незабележима ,още повече че гранитогреса е полиран и няма да се вижда.
А за в банята,да сифон има само на коритото ,но не и на пода извън него .Понеже много майстори ни обясняват ,че трябва да им сифон и на пода независимо,че ще сме с кабина . Трябва ли някакъв наклон за душ кабината ? Според мен би трябвало да е равно ,а не с наклон ?

Потребителски аватар
Spaidy
начинаещ
Мнения: 29
Регистриран: чет яну 03, 2013 12:04 am

Мнение от Spaidy » пет мар 01, 2013 8:00 pm

Пода трябва да е равен за душ кабината, ако не е равен пода на кабината трябва да е с крачета за регулиране-нивелиране.
Още един сифон повече никога не пречи, ако е скрит в някой ъгъл, ако имате тоалетна в банята как я миете ако нямате втори сифон, подсушавате ли?
Това за сифоните е много строго индивидуално. Всеки човек взима правилните решения сам за себе си. Когато един проектант прави изчисленията за арматурата в една плоча или колона, винаги добавя повече арматура за застраховка, което не е лошо, застраховайте се и вие, ако сметнете, че не ви е нужно не слагайте.

Потребителски аватар
Diana
начинаещ
Мнения: 9
Регистриран: вт фев 26, 2013 12:08 pm

Мнение от Diana » пет мар 01, 2013 8:14 pm

Spaidy написа: ако имате тоалетна в банята как я миете ако нямате втори сифон, подсушавате ли?
Aко правилно съм ти разбрала въпроса, тоалетната се мие с нужните препарати ,след което самото гърне се подсушава . Не я мием с маркуча ,защото се поддържа достатъчно хигиена ,следователно и плочките на пода се мият с кофата и парцала и си изсъхват .Точно за това мисля че не ни трябва сифон .
Благодаря ти за отговора на въпроса с душкабината

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 746
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » ср юни 05, 2013 11:17 pm

Вече е минало доста време откакто сте заприказвали по темата и макар и късно, ще си позволя и аз да взема участие в дискусията дали да има сифон в банята или да няма. Както казва Spaidy, въпрос на лично предпочитание е дали ще имате сифон в банята или не. Но уважаема Diana, след като в Испания нямат сифони в баните защо си мислите, че и тук "ЗАДЪЛЖИТЕЛНО" трябва да е като в "родната" Ви Испания? Като толкова много Ви харесва там защо не си останахте там, ами си налагате мнението тук в "омразната" България? Извинявайте че реагирам така, но ми прави впечатление, че много българи като Вас, след като излязат от страната си мислят, че вече трябва да приемем чуждия стандарт и да забравим за отрицателно време всичко българско и родно!? Не искам да Ви изглежда, че съм най-големия патриот, но не забравяйте откъде сте тръгнали! В България има БДС - Български Държавен Стандарт и съгласно нашия стандарт, в баните на Българските жилища трябва да има подов сифон и (евентуално, но не задължително), канал за сифон за вана. Ето затова "глупавите български майстори" гледат с недоумение на желанието Ви да нямате сифон в банята. Стандарта за площта на банята е коренно различен от този в Испания. Имам познати, които живеят освен в България и в Австрия - Виена и особено представителката на нежния пол всеки път ми се оплаква, че и е трудно да поддържа банята във Виена защото няма сифон въпреки, че и тя като Вас не ползва маркуч за да почиства помещението. Лично аз мога да Ви монтирам както мивката, така и тоалетната чиния на тавана, но преди да изпълня тази прищявка, бих искал да ми покажете като как ще ги ползвате и ей Богу, веднага ще Ви ги монтирам! Още веднъж Ви се извинявам за острия език, но не мога да се сдържа когато някой (някоя) се опитва да хули непрекъснато някого си като слага всички под общ знаменател. Причината за да нямат подов сифон в Испания или Австрия е изискванията според техните стандарти, да няма прагове в апартаментите и в целия апартамент пода да е на едно и също ниво без значение за кое помещение става дума. Ето затова те нямат сифони в банята, а не защото ние сме по-глупави от тях!
В и К ремонти 0898370236 :D :\:D/:

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 746
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » пет юли 12, 2013 7:57 am

Какво става? Защо онемяхте, или в "родната" Испания, като Ви запушат устата с основателни аргументи губите "ума и дума"?
В и К ремонти 0898370236 :D :\:D/:

Потребителски аватар
Diana
начинаещ
Мнения: 9
Регистриран: вт фев 26, 2013 12:08 pm

Мнение от Diana » съб юли 13, 2013 2:10 pm

tmilanov написа:Какво става? Защо онемяхте, или в "родната" Испания, като Ви запушат устата с основателни аргументи губите "ума и дума"?
Заети сме с ремонт ,и за глупави изказвания нямам време и желание да отговарям.Къде по точно видя да съм казала родната ми Испания ? Ей аман от големи разбирачи и заяждания . Просто попитах има ли начин ,а не да ми се обясняваш с тъпите си изказвания. Когато ти идеш и живееш и работиш в чужбина ела и ми се обади ,колкко ти харесва там,а не да лаеш като куче ! И другото което е ,че няма лошо нещо направено от друга нация да ти харесва ,въпрос на вкус.Всяка нация има плюсове и минуси.

П.С : Незнаех,че сифона е българско и родно :)

Отговори