преФугиране на Плочки БАНЯ

Материали, разновидности,начин на полагане

Потребителски аватар
krasen_i
начинаещ
Мнения: 5
Регистриран: пет апр 13, 2018 12:56 pm

преФугиране на Плочки БАНЯ

Мнение от krasen_i » пет апр 13, 2018 1:19 pm

Здравейте Майстори!
Интересувам се от начин за почистване на фуги-има ли по-лесен от ръчния (например с флекс или машина друга) при положение,че на места са нискомилиметрови фугите, а на други са в норма, предвид кръстчетата,които се слагат преди запълването им!?
В началото пробвах да ги изчистя с с нож и се получава,ама много чагъркане иска! Искам да ги оправя, понеже забелязах ,че сместа е на гипсова основа,някъде е по-твърда!
Трябва да ги иззчистя до основа, или може да премахна част от слоя и да опитам? Също така мисля да използвам и нагревател за PP тръби преди полагането
Гледал съм предавания,че е най-добре да се направи на ново всичко, ала жилището,където живея не е моя собственост!
Имам FUGARID Standart до 5 мм.::-s:

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 620
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » пет апр 13, 2018 7:52 pm

Ако не сте правили "упражнението" изпилване с ъглошлайф (флекс), по-добре не се опитвайте. Първо самата карбофлексна шайба (режещия диск) е с дебелина около 3 мм и ако ръката Ви не е укрепена здраво към някаква плоскост или предмет ще започне да се колебае, а от там и улея на пиленето ще бъде крив. На времето имаше ръчен нож за почистване на фуги, който беше с две слепени едно до друго ножчета с диамантено покритие. Ако фугата е по-тясна, едното ножче се сваля и се работи само с другото. Помня, че го купувах от магазин за железария и инструменти, но беше отдавна и скоро не съм ги виждал.
Най-правилният начин е ръчното стъргане на фугите. Макар, че е трудоемко е необходимо да се извършва на ръка за да усетите до кога трябва да почиствате съответната фуга.

Потребителски аватар
krasen_i
начинаещ
Мнения: 5
Регистриран: пет апр 13, 2018 12:56 pm

ЕВРИКА

Мнение от krasen_i » нед юли 29, 2018 2:11 pm

Намерих нож за фуги от Практикер за ръчно префугиране; искам да ви го покажа и споделя,че съществува на пазара и може да спести цялостния ремонт!
Изображение

Изображение

Отговори