Някои можели да ми каже как мога да разбера дали дограмата ми има проблем. Вече за не знам кой път правя ремонт и тече и тече.
(* буквичката Ч ако си на фонетик е над tab и от ляво на 1. ако си на БДС е на ")
имам проблем с дограмата даите савет
Re: имам проблем с дограмата даите савет
Дай повече инфо.От снимката не става достатъчно ясно от къде тече.roko95 написа:Някои можели да ми каже как мога да разбера дали дограмата ми има проблем. Вече за не знам кой път правя ремонт и тече и тече.
Има ли външен AL перваз. Има ли външни отводнителни отвори.Като отвориш крилото има ли разпробити или фрезовани отвори. Каква е дограмата, стъклопакета. Откъде тече по-точно.
Течът постоянен ли е или когато вали дъжд.roko95 написа:ами този пат залепих пло4ки даже ги силиконирах има отводнителни канали отван и отватре е разпробита у6 както си трябва БЛИК те4е то4но под нея и немога да разбера откаде можели да е от уплатнението 5 камерна е потамнялото е те4а
От уплътненията може да тече, ако няма правилен реглаж на обкова на крилата.Но все пак ако има отвори не би трябвало да има проблем, тъй като водата проникнала в касата изтича навън през тях ( стига да са разпробити правилно.
Може да се появи силен конденз (теч) по стъклопакетите, ако са без К стъкло и тази влага да се стича надолу.
Може да е конденз по самата стена под прозореца. Това много често се случва в несанирани панелни жилища. Когато се измазва, боядисва има мокри процеси и е необходимо ударно проветряване.
Въобще причините са доста.
Как е оформено отвън. Да не са замазани външните отвори или да не се покрити с плочките.
Според мен, проблема ти е в недобре направена изолация. Някъде водата минава зад изолацията и между стената и дограмата водата навлиза навътре. Пяната не е влагоустойчива и минава през нея. Търси проблема над дограмата (ако имаш някаква козирка) или в горната част на изолацията. Предполагам, че над теб жилището няма изолация. Ако е възможно погледни от горния етаж в района на теча, дали случайно майсторите не са забравили да замажат изолацията или да се е откъртила във въпросният участък. Успех!