Монтаж на PVC дограма без дюбели или монтажни котви
Монтаж на PVC дограма без дюбели или монтажни котви
Здравейте, монтираха ми дограма, но използваха само пяна, която уж била много качествена и поради това нямало нужда от дюбели или другия вариант за фиксиране и украпване на дограмата (монтажна котва).
Освен това, профилите бяха предварително продупчени за дюбели и сега дупките са неизползвани.
Някой, който има повече знания/опит от мен, може ли да ми каже дали това би представлявало проблем?
Благодаря предварително!
-tim
Освен това, профилите бяха предварително продупчени за дюбели и сега дупките са неизползвани.
Някой, който има повече знания/опит от мен, може ли да ми каже дали това би представлявало проблем?
Благодаря предварително!
-tim
Потърсих малко по въпроса и намерих това:
-----------------
Трябва да се отбележи, че полиуретанът старее от директната слънчева светлина и затова е необходимо да се покрие. Веднъж покрит, полиуретанът има голяма устойчивост на стареене, непроменливост на характеристиките от действие на микроорганизми и химикали. Това го прави изолационен материал с изключителна дълготрайност.
-----------------
Може би запазва качествата си по-дълго.
Значи стареенето е един въпрос, а дали пяната дава необходимото ниво на здравина на закрепване на дограмата, имайки в предвид, че няма дюбели?
-tim
-----------------
Трябва да се отбележи, че полиуретанът старее от директната слънчева светлина и затова е необходимо да се покрие. Веднъж покрит, полиуретанът има голяма устойчивост на стареене, непроменливост на характеристиките от действие на микроорганизми и химикали. Това го прави изолационен материал с изключителна дълготрайност.
-----------------
Може би запазва качествата си по-дълго.
Значи стареенето е един въпрос, а дали пяната дава необходимото ниво на здравина на закрепване на дограмата, имайки в предвид, че няма дюбели?
-tim
колега как да недаржи пяна щом казваш че тря се захване ела да захванеш прозорец 40х40 да вида как ше вкараш перфоратора просто се слагат дюбели защото пяната има две своиствия парво надува след което ние хващаме с дюбели и си набиваме камшика,но след тва има и свиване и познаите тва наи вече става при вратите затова е хубаво зад всеки дюбел да с сложи трупче което се скрива зад профила и тогава се затяга дюбела и нямаш проблеми после поне това е моето лично мнение
За съжаление това е често срещана грешна практика - първо да се слага пяната, после дюбелите. Пяната раздува и изкривява профила и после защо не се затваряло крилото на прозореца.
правилото е - фиксиране на рамката след нивелиране само в ъглите с пяна, поставяне на дюбели и чак тогава се слага и пяната по цялата дължина на профилите.
правилото е - фиксиране на рамката след нивелиране само в ъглите с пяна, поставяне на дюбели и чак тогава се слага и пяната по цялата дължина на профилите.