Вход на къща и антре - смяна на входна врата и полагане гранитогрес

Монтажът на вратата започва, както при всеки един монтаж на пластмасова дограма, с касата. Прецизното нивелиране е от съществено значение за безпроблемното функциониране на вратата.Монтиране на входна врата

Монтиране на входна врата

Вратата е изработена по поръчка от специални пластмасови профили. РVС са цветни и осигуряват трайно оцветена лицева част с гарантирана устойчивост на атмосферни въздействия и слънчева светлина.
Долната хоризонтална част на рамката, или така наречения праг, е с височина 2 см, което позволява финалното подово покритие да покрие част от него.
Вертикалните части на рамката също се нивелират и след това се фиксират с стандартни монтажни дюбели. Между зида и касата на вратата - отгоре и отстрани, трябва да има поне по 1 см, където се полага монтажна пяна, уплътняваща и фиксираща касата. Но ако се прави външна топлоизолация, към това разстояние трябва да се прибави и ширината на всички слоеве на системата за топлоизолация.
Бравата се монтира предварително вътре в касата и в крилото на вратата.

Ремонт на антрe

Ремонт на антрe

Преобразяването на антрето започва с грундиране на пода, залепване на плочки и фугирането им. След това се прави стенен цокъл с плочи с ширината около 7 см.
Преди да се пристъпи към боядисване на стените е необходимо излишната монтажна пяна около входната врата да се изреже, да се уплътнят с акрилен уплътнител и касата да се облепи срещу зацапване и фугите След това той се напръсква със сапунена вода и изравнява с подходящ инструмент.
Подът и цокълът също се покриват с цел да се предпазят от напръскване с боя. Следва грундиране на стените. За постигане на по-голяма раздвиженост в антрето се използват два цвята интериорна боя. Предварително се отбелязва чрез лазерен нивелир нивото, до което ще се нанася съответния цвят. То се маркира се чрез залепване на бояджийска лента, на мястото на която впоследствие ще бъде залепен декоративен бордюр, който ще осъществи прехода между двата цвята на стените. Тапетният бордюр се залепва с лепило за бордюри след като лентата предварително се намокри.