Вход на къща и антре - външна хидроизолация и лепене на камъни

Ще залепим естествени камъни върху цокъла на къщатаВъншна хидроизолация

Външна хидроизолация

Предстои хидроизолиране на част от външната стена на къщата, където ще залепим декоративни камъни.
Хидроизолационният шлам е на циментова основа и е предназначен за изолиране на строителни елементи. Той е водоустойчив, не замръзва и пропуска водните пари. Той може да се нанасе по два начина – с четка или чрез като първият пласт се нанася задължително с четка.
Ако зидарията не е равна, тя трябва да се изравни с мазилка на циментова основа.

Лепене на облицовъчни камъни

Лепене на облицовъчни камъни

След изсъхване на втория слой от хидроизолационния разтвор се пристъпва към залепване на облицовъчните камъни. За целта се използва гъвкаво лепило за керамични и други облицовки на закрито и открито. То се нанася и на двете повърхности за постигане 100% покриваемост на основата на камъка и осигуряване на по-здраво залепване.
За постигане на добро сцепление на материалите стените се грундира с грундираща боя, която многократно намалява хигроскопичността на основата.
Препоръчително е грундиращата боя да е с цвят максимално близък до този на мазилката.
При полагането на мазилката стената не трябва да е изложена на пряка слънчева светлина, а направеното покритие да се пази от прекалено бързо изсъхване. Мазилката не трябва да се мокри до окончателното й изсъхване.

Обличане на външни стълби с гранитогрес

Обличане на външни стълби с гранитогрес

На стълбите пред входа ще залепим гранитогрес. Но преди това стъпалата задължително се грундира с дълбоко проникващ грунд За лепенето на плочите се използва високоустойчиво гъвкаво лепило за полагане на керамични облицовки на закрито и открито. Препоръчва се нанасянето на лепило и на двете повърхности – на основата и на плочката за постигане на максимална контактна повърхност.
Фугите между плочите, лепени на открито трябва да са 5 до 10 мм, за да поемат евентуални разширения при различни климатични условия. Те се запълват след втвърдяване на лепилото с гъвкава фугираща смес. Озеленяване
За оформление на пространството около къщата практично решение е използването на тревен чим, подходящи вечнозелени храсти и цъфтящи видове, и красиви декоративни кашпи.
Мисията по оформление на входа на къщата завършва с обзавеждане на антрето в предпочитан стил и цвят.