Декоративна мазилка, ВиК и ел. инсталация, зидане на керамични тухли

Ще изградим нова ВиК и елетрическа инсталация, ще направим декоративна мазилка.Шпакловане

Шпакловане

След изсъхването на първия слой шпакловка се нанася и втори, в който се вгражда армировъчната мрежа. Мрежата е задължителен елемент от системата и допринася за заздравяването на основата преди нанасянето на мазилката. Тя се притиска, така че да потъне напълно в пласта лепилно-шпакловъчна смес. Около прозорците и вратите се вграждат допълнително ъглови профили, които заздравяват ръба. За да се предотврати напукване около вратите и прозорците, които подложени на отваряне и затваряне натоварват допълнително конструкцията, се полагат в ъглите наклонени парчета мрежа. Те също се вграждат в лепилно-шпакловъчната смес.

Грундиране

Грундиране

Мазилката може да се нанася след изсъхване на слоя шпакловка. Грундът осигурява по-добро сцепление между отделните материали – в случая между шпакловката и мазилката. 
Дълбокопроникващият грунд е продукт с универсално приложение. Предназнаен е за изравняване на свойствата на основата.
Импрегнира, заздравява и изравнява попиваемостта на основата, подобрява сцеплението й с по-горните финални слоеве – бои и мазилки. 
В зависимост от специфичните условия на работния обект, работата след грундирането  може да продължи най-малко след 4 часа. 
След втвърдяване на грунда могат да се нанасат и финалните слоеве.

Структуриране на мазилката

Структуриране на мазилката

При структурирането, включените в мазилката минерални зърна се разнасят и оставят след себе си бразди, съответстващи на направлението на движението на маламашката. Мазилката може да се структурира според личните предпочитания благодарение на разнообразието от техники за полагане - вертикално, хоризонтално или кръгообразно. Взависимост от размера на  зърната се получава по-плитко или по-дълбоко набраздена структура. Структурирането се извършва с пластмасова маламашка.

Полагане на декоративна мазилка

Полагане на декоративна мазилка

За измазването на откритата тераса, като предпоследен слой от топлоизолационната система ще нанесем бяла декоративна мазилка.
Сигурно ще се запитате защо предпоследен слой? Защото като последен ще нанесем високоустойчива фасадна боя.
Съвременните мазилки се предлагат като сухи или готови за употреба строителни смеси. 
Преди употреба трябва добре да се разбъркат за да се уеднакви консистенцията, на сместа, тъй като мазилката е на водна основа.
Мазилката се нанася равномерно върху основата със стоманена маламашка. Дебелината на слоя се определя от големината на зърното. Мазилката се нанася само на един слой. Важно условие за добрия краен резултат е еднаквата попиваемост на основата, което се осигурява от предварително нанесения грунд. 
За добрия краен резултат и вид на мазилакта от съществено значение е нансянето и структурирането на нанесените участъци да става преди да е изсъхнал нанесения материал.
Така по повърхността не могат да се видят местата на застъпване на нанесения по различно време материал.

Електрическа инсталация

Електрическа инсталация

Бригадата електотехници се зае с подмяната на електрическата инсталация веднага след като водоправода беше готов. За да избегнем къртенето на бетона, кабелите на  новата инсталация прокарахме в ъглите между тавана и стените. Те ще бъдат скрити зад специално проектирани окачени тавани. Окачен таван ще скрие гофрираните тръби в коридора и дневната. Всички кабели, захранващи кухненските уреди ще останат зад предстенната обшивка. Така при едно добре планирано пространство, няма да има излишни кабели по пода. Важно е да се използва само качествена електроапаратура и материали препоръчани от опитни електро инсталатори. 
 
Кабелите задължително се монтират след като са вкарани в гофрирани тръби. Те се закрепват към стената и се отвеждат до местата, където ще бъдат монтирани контактите и ключовете. Съвременните електроинсталационни системи включват гарантирана енергийна ефективност и безопасност при употреба, и не на последно място максимален комфорт за крайните потребители.

Нанасяне на фасадна боя

Нанасяне на фасадна боя

Фасадната боя ви дава възможност за избор на цвят по каталог. Избирате цвета, който предпочитате и го получавате – боята се оцветява компютърно. Гарантирана ще получите цвета, който сте желали. Боята се нанася с мече по цялата повърхност. Тя е предназначена за фасадни и топлоизолационни системи. Идеално защитно и декоративно покритие за стари и нови фасади, мазилки, бетони и декоративни елементи. Притежава висока покривна способност и отлична адхезия с основата. Тя е устойчив ана миене и триене, така че нанесена на гладка основа тя може да се мие.

Ремонт на водопровод

Ремонт на водопровод

Ремонтът на водопров од в панелни жилища е наистина изпитание – както за майсторите, така и за съседите. При подмяна на водопроводните тръби неминуемо се налага къртене, за да се достигнат тръбите. Независимо дали правите някаква промяна в пътя на водата или не. За ремонта на водопроводните инсталации се използват различни видове тръби и съответсващите им фитинги. Тръбите, използвани за водопровод могат да бъдат стоманени поцинковани, пластмасови и медни. За нашия ремонт ние ще използваме пластмасови тръби, които имат значителна устойчивост на корозия, слабо разпространение на шума и не задържат наслагвания. Не на последно място, монтажът им е много по лесен от този на стоманените поцинковани тръби. За техния монтаж са необходими и съответните инструменти и материали, които улесняват работата и съкръщават времето за изпълнение. 
 
Когато тръбите са разположени на по-малко от 15 сантиметра една от друга, е препоръчително тяхното изолиране. Водопроводните инсталации и по специално тяхното поддържане и ремонт са един от най-актуалните проблеми в строителния бранш. За съжаление България е все още далече от европейските норми и стандарти, но нашата компания си е наложила стандарти на работа, които се спазват от всички и това гарантира качествено изпълнение на поетата работа. За съжаление е неизбежно разкъртването и откриването на тръбите, които ще се подменят. При изграждането на водопроводните инсталации има правила и норми, които е задължително да се спазват. 
 
Както във всяка една област и тук технологиите навлизат и се появяват иновативни материали за улеснение и по-голяма сигурност при изработката на инсталациите. Качеството на използваните материали е огромно значение, защото обикновено водопроводните инсталации остават скрити зад мазилки, плочки, предстенни обшивки и едно дефектиране води след себе си много неприятности.