Ремонт в хола - нова дограма с външни щори, етажерка от гипскартон

За да се осигурят по-добра звукоизолация и подходяща светлина в помещението наличната дограма се подменя с РVС дограма с вградена ролетна щора.Подготовка на стените за боядисване

Подготовка на стените за боядисване

За идеалното изравняване на повърхностите се използва гипсова След изсъхване повърхностите се заглаждат с шкурка. За получаване на фино крайно покритие може да се нанесе един последен слой с по-рядка консистенция.

Поставяне на декоративни корнизи

Поставяне на декоративни корнизи

Осветлението в къта за гледане на телевизия ще се монтира над декоративни корнизи от полистирол или т.н. стиропор. За закрепването им се ползва монтажно лепило.

Смяна на дограма

Смяна на дограма

 Ефект от начинанието е и постигане на добра топлоизолация и намаляване на разходите за отопление.
Преди да се монтира новата дограма, към нея се присъединява кутия с ролетната щора.
Същинският монтаж на дограмата започва с хоризонтално и вертикално нивелиране на касата на прозореца. Там където е необходимо се подпъхват пластмасови клинчета. Основното й фиксиране се осъществява с рамкови дюбели към зида, а монтажната пяна, с която се запълва разстоянието между касата и стената я укрепва допълнително, като осигурява добра топло- и звукоизолация.
Следва поставянето на крилата и стъклопакета.
За управление на мрежата против комари може да бъде монтиран механизъм в кутията за ролетната щора.

Изграждане на конструкция за тв техника

Изграждане на конструкция за тв техника

Конструкцията, върху която ще бъдат разположени телевизорът, част от тонколоните и тялото на ресивъра се изгражда от гипскартон. Тя е напълно съобразена с размерите на техниката и изискванията за разположение на озвучителните тела.
Необходимо е предварително проектиране на вида и размера на конструкцията. С помощта на лазерен нивелир се определят точно хоризонталните и вертикалните линии. След това към стената с винтове се закрепват метални профили, а към тях се захващат профилите, които служат за монтирането на гипсфазера.
Преди монтирането на гипскартонените плоскости трябва да се заложат захранващите техниката кабели.
За добрия външен вид на конструкцията от съществено заначение е професионалното на ъглите и страните на конструкцията.

Фугите между отделните гипсфазерни плоскости се като между двата слоя на шпакловъчната маса се слага стъклофазерна фугопокриваща лента.