Ремонт в хола - боядисване, полагане на настилки и осветление

В зоната за гледане на телевизия трябва да се осигури по-меко осветление с незабележим контраст между мебелите и стените. Затова там ще се използват по-тъмни цветове.Избор на цветове за стените

Избор на цветове за стените


Зоната за хранене ще бъде боядисана с по-светли тонове.
Двойствената роля на портала предопределя той да бъде боядисан така, че едновременно да разделя на пространството, но и да не възпрепятства визуалното възприемане на помещението като едно цяло.

Монтиране на осветление и тв техника

Монтиране на осветление и тв техника

Осветлението в зоната за гледане на телевизия се монтира зад декоративните корнизи от стиропор, залаепени на стената над етажерката.
Тъй като кабелите за техниката бяха инсталирани в стената и в металната конструкция на етажерката, остава да бъдат свързани към мрежата. Телевизорът ще бъде сложен върху въртящ се стенд на изградената вече етажерка. На рафт в една от нишите ще бъде поставен DVD плейъра.

Полагане на подови настилки

Полагане на подови настилки

На подът в зоната за хранене се поставя ламиниран паркет, а в останалата - мокет.
За полагането и на двете настилки е необходимо подът да е идеално равен. Когато той не достатъчно равен или нивелиран се полагат самонивелиращи се замазки. Преди монтирането на ламинирания паркет върху основата се полага задължителната подложка.
Преди да се залепи мокетът трябва да се скрои според даденостите на помещението – чупки, ъгли, заоблени стени и др. под.

Боядисване

Боядисване

Начинанието, както винаги, трябва да започне с грундиране. Важно е основата, върху коята се нанася грунд да е здрава. Затова, ако има съмнения за здравината на грундираната повърхност трябва да се направи тест за носещата й способност.
С латексова боя се покрива и гипскартонената конструкция. След като изсъхне, се нанася слой подходящ лак, който ще заздрави основата и ще осигури възможност за по-добро почистване.