Топлоизолация на тераса и обзавеждане

Чрез полагането на топлоизолация на терасата елиминираме възможността от появата на мухъл и плесени в ъглите.Нанасяне на мазилка

Нанасяне на мазилка

Декоратовната мазилка се нанася след изсъхването на слоя шпакловка.
Сместа се нанася с маламашка.
При големи площи е препоръчително измазването на всяка обособена повърхност да става без прекъсвания.
Със съвременните декоративни мазилки се постига уникален ефект при ново строителство, ремонт и реставрация на стари сгради.
Те могат да се тонират в цвят, избран по каталог.

Грундиране

Грундиране

Грундирането на основата с дълбокопроникващ грунд е задължително преди да се започне лепенето на плоскостите от стиропор. Освен обезпрашаването на основата, той ще осигури добро сцепление с следващия слой.

Слагане на дюбели

Слагане на дюбели

След като изсъхване на разтворът, плочите се фиксират със специални дюбели – достатъчни са 5 дюбела на цяла плоча. Препоръчително е при изпълнение на топлоизолационна система се поставят от 6 до 8 дюбела на квадратен метър плоскост.
Дюбелите се вкарват в пробитите за целта отвори на дълбочина 3-4 сантиметра в конструктивния слой на стената при плътни материали(бетон) и на 5-6 сантиметра при материали с кухини - (тухла)
Предварително в топлоизолационните плочи трябва да е издълбан отвор с големина диаметъра на главата на дюбела. Така тя потъва вътре в плочата не пречи и не надига при шпакловането.

След фиксирането на стиропорените плоскости преминаваме към интегрирането на армиращата мрежа. Ръбовете на фасадата се нуждаят от допълнително укрепване със специални ъглови профили.

Полагане стъклофибърна мрежа

Полагане стъклофибърна мрежа

Предварително нарязаната стъклофибърна мрежа се поставя върху пресния лепилен разтвор и се притиска със стоманена маламашка така, че да попадне приблизително по средата на нанесения разтвор.
Отделните ленти на мрежата се припокриват около 10 сантиметра.
В рамките на следващата операция, прясно нанесения лепилен разтвор с потопена в него стъклофибърна мрежа, се заглажда старателно със стоманена маламашка.
Най-отдолу на ръба на терасата се поставя специален водооткапен пластмасов профил. Така при дъжд, водата няма
Крайната дебелина на шпакловката трябва да е 2-3 мм.

Лепене на плоскости

Лепене на плоскости

Около прозорците се лепят плоскости с дебелина от 2 сантиметра. Лепилото се нанася върху плоскостите и с притискане те се залепват върху основата.
Парчетата стиропор се оразмеряват и изрязват предварително.
При лепенето на плоскости около прозорците трябва да се следи да не се запушват отворите на дограмата, разположени в долната част на касата. Иначе рискувате водата, която би трябвало да изтича през тези отвори, да се просмуче навътре в помещението. Това е един много често срещан проблем, затова и ви обръщаме внимание на него.

Нанасяне на лепилото

Нанасяне на лепилото

Лепилото се нанася с мистрия върху плочата. В средата се нанасят няколко топки в зависимост от големината на топлоизолационната плоскост.
Плочата се залепва веднага и се притиска с леки потупвания.
Върху долната страна на балкона също се залепват плоскости.
Със стъропорените плоскости се следва точно формата на балкона и се повтарят всички елементи, така че да се получи повторение на фасадата и да се уеднакви вида на нашия балкон с балконите на всички съседи отгоре.