Ремонт на баня - лепене на плочки и боядисване на стените

Ще залепим плочките в банята и ще боядисаме част от стениМонтиране на санитарно оборудване

Монтиране на санитарно оборудване

Санитарията, която се предлага в магазините е съобразена със строителните стандарти. Затова при монтирането й трябва стриктно да се следва предварителния проект, тъй като местоположението й е пряко свързано с канализацията.

Боядисване във влажни помещения

Боядисване във влажни помещения

При работа във влажни помещения задължително трябва да се ползва водоустойчив латекс. Зоната, покрита с боя, не бива да е изложена пряко на вода. Цветовата гама на водоустойчивите латекси е богата и изборът е въпрос на личен вкус и предпочитание. В показания случай е заложен по-семпъл цвят, тъй като в помещението вече има достатъчно акценти.

Отново към пода

Отново към пода

Преди монтирането на шкафовете, обаче трябва да се довърши лепенето на плочки след което да се фугират Преди нанасянето на фугиращата смес фугите трябва да се почистят старателно от прах и други остатъци от строителни материали. Не бива да се забравя, че подходящо избрания цвят на водоустойчивата фугираща смес, ще осигури фугите да бъдат блестящи и чисти по-дълго време. За хигиената на банята е от значение и употребата на във всички съединителни и разширителни фуги.

Обзавеждане

Обзавеждане

За да бъде обзавеждането на банята практично и естетично е необходимо да се добавят удобни шкафове и аксесоари в стила на вече монтираните рафтове от инокс и стъкло. Важно е да се знае, че фабрично изработените мебели имат специално покритие, което ги предпазва от влагата и удължава живота им.

Под

Под

Особеност при направата на под в банята е, че задължително трябва да се създаде наклон към сифона, за да не се задържа вода. Първата стъпка при полагането на плочки е грундирането. Втората – полагане на Не забравяйте, че хидроизолационна лента се слага само в сухи условия и при стайна температура и между два слоя от разтвор.Преди да се пристъпи към лепенето на плочки трябва да се изчака да изсъхне хидроизолиращия слой.