Парапети

Фирма “Братя Градеви изработва парапети от модулна алуминиева системаФирма “Братя Градеви” изработва парапети от модулна алуминиева система. Профилите са оцветени по метода на електрооксидацията с дебелина на покритието до 14 микрона, Основните цветове са: хром, титан, тъмно кафява оксидация, месинг. Възможно е също да се боядисат във всички цветове от каталога RAL, както и в цветове, имитиращи дърво - златен дъб, бук, орех, череша... 

Парапетите или елементи от тях се използват навсякъде в сградата, както вън - за тераси и балкони, перила пред ниски прозорци, така и вътре -  за стълбища, преграждане на помещения, ръкохватки покрай стените. Можем също така да ги огъваме с минимален радиус на ръкохватката 65 см. Ръкохватка може да бъде и от неръждаема стомана. Съгласно изискванията вътрешната височина на парапетите за балкони, ложи, тераси и външни стълби трябва да бъде не по малка от 1,05 м и без хоризонтални елементи, а при височина над 20 м - не по ниска от 1,2 метра. Закрепванията се осъществяват посредством химически анкери на швейцарската фирма HILTI и издържат до 130 кг. 
Триплексът се състои от две или повече слепени със смола листове стъкло, които при счупване остават в рамката, без риск от падане. Тръбният пълнеж е от алуминиева тръба ф16 мм, която се разполага хоризонтално или вертикално. Има и вариант с алуминиева решетка. 
Монтажът обикновено се извършва след полагането на настилките без риск от спукване на стъпалата или плочките.
Алуминиевите парапети не изискват никаква подръжка освен елементарно забърсване.

Парапети със стъкло

Алуминиевите парапети могат да бъдат изработени в комбинация със триплексно стъкло в различни цветове - основните са кафяво, сиво, синьо, зелено, както и, разбира се, обикновено прозрачно стъкло. Използвайки различни по дебелина стъкла, цветът може да бъде по-блед или по-плътен. Стъклата може, също така, да се оцветят със специален лак, за да се впишат перфектно в архитектурата на сградата. Всички стъкла може да бъдат и матирани цялостно или на тях да бъде изобразена шарка от нашия католог с над 13 000 модела или по ваш вкус и проект, както и лого на фирма, заведение, хотел и т.н. 

За пълнеж използваме също и поликарбонат и плексиглас, които, освен много голяма здравина и нечупливост, дават и неограничен цветови избор, подходящи са за места, където има висок риск от счупване, както и там, където се налага огъване на самия пълнеж. 

Тъй като нямат хоризонтални елементи, парапетите със стъклен пълнеж са подходящи за тераси и балкони.

Парапети с тръбен пълнеж
Парапетите с тръбен пълнеж са особено подходящи за стълбищни парапети. 
Стандартно се изпълняват с височина 1,05 м и 3 бр. хоризонтални тръби ф16 мм.
Възможни са всякакви комбинации, огъвания на профилите и разполагане на струните както хоризонтално, така и вертикално. 
Обикновено на самите междуетажни площадки не се поставят крака, а по стълбите са през едно стъпало.

Изцяло стъклени парапети
Ние можем да произведем и монтираме и продукти по Ваш проект или заедно да проектираме нещо различно и уникално като безшпросни парапети с нестандартни размери, които са изцяло стъклени.