Сухото строителство - предстенна обшивка и окачен таван

За тавана сме предвидили изграждането на окачен таван, а за стени предстенна обшивкаРаботно помещение

Работно помещение

То се нуждае от много светлина. Освен с осветление, това може да се постигне с цветови пространствени решения. Старото дюшеме ще бъде покрито с т.нар. сух под. Сух под ще монтираме и в другата стая, която е предвидена за кабинет.

Подмяна на кабели

Подмяна на кабели

Предвид новото разпределение на работните места старите кабеловоди трябва да се свалят. Новото окабеляване ще бъде извършено след приключване на строително ремонтните работи

Оформяне на ниша за LCD телевизор

Оформяне на ниша за LCD телевизор

Технологията на предстенните обшивки позволяват изграждането на ниши с различни размери и предназначение, които създават раздвиженост интериора и същевременно пестят място. Освен това позволяват \\\\\\\"скриване\\\\\\\" на всички кабели.

Сваляне на тапети

Сваляне на тапети

За целта се използва специален препарат за сваляне на тапети Там където е останe част от хартията, тя се отстранява с шпакла.

Приемна

Приемна

Настилката от гранитогрес ще премине и в стаята определена за приемна и заседателна зала. Предстенна обшивка ще скрие всички видими дефекти на помещението, а в окачен таван ще се вгради подходящо осветление.
Залог за успешния ремонт е спазването на последователността на строително-ремонтните дейности.

Шпакловане на стените в кабинета

Шпакловане на стените в кабинета

Преди нанасянето на е препоръчително грундирането на повърхността за да се обезпраши стената и така да се подобри сцеплението с долната носеща повърхност. След последното нанасяне на повърхността се заглажда с шкурка.

Антре

Антре

Тук върху старата настилка от мрамор ще бъде залепен полиран гранитогрес. Повдигането на нивото ще бъде компенсирано с дебелината на слоевете на сухия под в другите помещения.

Кабинет

Кабинет

Помещението не е голямо и използването на различни покрития за стените визуално ще увеличи обема. Затова около прозореца и двете стени ще се направят с минерална мазилка, а другите две стени ще бъдат боядисани с интериорна боя.

Изграждане на предстенна обшивка в приемната

Изграждане на предстенна обшивка в приемната

При планирани едновременно предстенна обшивка и таван с вградено осветление, работата започва от изграждането на предстенната обшивка.

Подготовка за боядисване на тавани и стени в работното помещение и кабинет.

Подготовка за боядисване на тавани и стени в работното помещение и кабинет.

Преди таваните и стените да бъдат “облечени” в цвят или мазилка те трябва да се грундират.
Красивите гипсови орнаменти на тавана ще бъдат запазени, за да напомнят дискретно за от духа на 30-те години на миналия век, когато е построена сградата, в която се помещава офиса.

Довършване на предстенната облицовка в приемната

Довършване на предстенната облицовка в приемната

Към идеално оразмерената и нивелирана конструкция от метални профили вертикално по височината на помещението се монтират гипскартонените плоскости.
При образуването на вътрешни ъгли е важно едната плоскост напълно да застъпи другата. Така се осигурява максимално стабилен ъгъл и се предотвратява напукването му. За постигане на идеално гладки и прави ъгли към монтираните на стените гипскартонени плоскости се закрепват CD профили, а към тях и скроените вече по размер плоскости

Изграждане на окачен таван

Изграждане на окачен таван

При него е важно добре да се определи хоризонталното ниво и височината, на която ще бъдат монтирани гипскартонените плоскости.

Грундиране на стените в антрето

Грундиране на стените в антрето

Тези стени също ще бъдат покрити с минерална мазилка, но преди това задължително трябва да бъдат грундирани.

Подготовка за нанасяне на мазилка на стените в кабинета

Подготовка за нанасяне на мазилка на стените в кабинета

Съвременните мазилки позволяват те да бъдат нанасяни и върху не чак толкова гладки стени. Но преди това стените трябва да се почистят и грундира с подходящ грунд Цветът на грундиращата боя трябва да е максимално близък до цвета на мазилката.

Шпакловане на предстенната обшивка в приемната

Шпакловане на предстенната обшивка в приемната

Фугите между стандартните и нефабричните кантове се запълват с фугираща смес. Преръчително е използването на хартиена лента при на фугите образувани от нефабрични кантове. Обработените с нея фуги гарантирано не се напукват.
Фабричните кантове могат да се и със стълкофазерна лента.
Перфектна повърхност на стените в приемната ще постигнем с допълнителна финишна шпакловка.