Ремонт в кв. Младост - преразпределение на пространството

Премахнати са част от стените с идеята да се оформят портали, които да отделят функционално зони в помещенията.Разчистване

Разчистване

Премахнати са част от стените с идеята да се оформят портали, които да отделят функционално зони в помещенията.
Премахнати са всички настилки – керамичните плочки в дневната и изкуствените настилки в другите помещения.
Премахнати са допълнително изградената стена между бившата вече тоалетна и баня.
Всички плочки от стените и пода в банята отстранихме. Под тях останаха криви стени, които трябва да се изправят, преди да се залепят плочките.
Останаха и двете водопроводни тръби, които трябва да се скрият, при изграждането на новия водопровод.

Водопровод

Водопровод

Макар и не толкова опасна и с водата шега не бива. Една грешка би довела до неприятности не само за собствениците на имота, но и за много от съседите – особено тези, които са на долния етаж.
Правилното планиране на водопроводната и канализационна инсталация осигурява удобство при използването й, но качественото и правилно изпълнение гарантира спокойствие и безупречно фунциониране на всички уреди и системи, използващи вода.
Съвременните водопроводи са изработват от поливинилхлорид, полиетилен или мед.
Не много често, но понякога се налага подмяна на водопровода в жилището по различни причини - при аварии,  при промяна местата на батериите за душ и мивки или при остарял и корозирал метален водопровод. При ремонтни работи в бани и тоалетни също е полезно, ако водопроводната инсталация е остаряла да се използва момента и да се подмени с нова.
И естествено е, новият водопровод да се изпълни от ПВЦ тръби.
При изграждането на новия водопровод трябва да се съобразите с местата на батериите за душ и за мивките. За всички батерии си има стандарти, които ако не се спазят ще се налага преправяне.
Добре е предварително да се знае вида на батериите, тоалетните казанчета и душовете , за да се съобразят всички изводи с тях.
Затова посетете изложбените зали на търговците на плочки и санитарно оборудване.

Електрическа инсталация

Електрическа инсталация

Електрическата инсталация, съобразена със старото разпределение на  стаите и се нуждае от подмяна на някои кабели и изграждане на нови кръгове, които да осигурят безопастност при експлоатацията на уредите.
Качествените материали и прецизната работа осигуряват безопасност в дома или офиса. Всички електрически услуги се изпълняват спрямо законовите норми и изисквания за безопасност на електрическите инсталации от квалифициране инсталатори.
Електрическата инсталация е съвкупност от проводници и кабели с принадлежащите елементи и детайли, осигуряващи тяхното закрепване и механична защита. Само правилно и компетентно изпълнение ви гарантира сигурност при експлоатацията.

Зидане с газобетон

Зидане с газобетон

Иззидахме с газобетонни блокчета стенички над парапета и на двата балкона и възстановихме стената на банята.