Боядисване на стени и полагане на мазилка, изграждане на сух под

Ремонт на офисБоядисване на стените в приемната.

Боядисване на стените в приемната.

Гладката основа и добре грундираната повърхност улесняват полагането на интериорната боя. Боята, нанесена на две ръце е напълно достатъчна за да осигури равномерно покритие на стените.
Нишата, която е предназначена за презентационния LCD телевизор се боядисва с по-тъмна боя, за да няма голям контраст между стената и черния корпус на телевизора.

Боядисване на стени в работното помещение

Боядисване на стени в работното помещение

За боядисването на работната стая се използва същата интериорна боя, като за таваните, но оцветена в бледожълт цвят. За улеснение при отсичането на боята между тавана и стените се използва широка хартиена лепенка. Тя предпазва бялата боя и осигурява права линия при боядисването на стените.
Боядисване и полагане на мазилка на стени в кабинета.
Както вече стана дума за стените в кабинета са предвидени различни повърхностни покрития – интериорна боя и полимерна мазилка от един и същ производител с един и същ цвя. Компютърното тониране гарантира еднаквост на цветовете.
Боята нанасяме с мече до ъгъла със стената, която ще бъде покрита с мазилка.
Декоративните тънкослойни мазилки са предназначени за изпълнение на еднослойно покритие.
След нанасянето на слоя мазилка се оформя и структурата й.

Изграждане на сух под

Изграждане на сух под

За преодоляване на нивата между стаите и антрето ще бъде изграден т.нар. сух под. При изработката на сухи подове се използват единствено гипсфазерни плочи, специално произведени за тази цел. Като материал те са много сходни с гипскартона, но съдържат и около 20% целулозни влака, получени при преработка на отпадъчна хартия.
Върху сухия под могат да се поставят директно различни подови покрития – мокети, ламинирани или естествени паркети, керамични плочки.

Полагане на мазилка на стените на антрето

Полагане на мазилка на стените на антрето

Отделянето на различните структури става с помощта на хартиена лента. Тя се залепва там, където се сменя посоката на пердашене и мазилката се нанася до нея. След като се приключи с първото пердашене, лентата се разлепва още докато мазилката е мокра. Така ръбът остава идеално прав.
След като изсъхне нанесената и структурирана част на мазилката, отново се залепва лента и нанасянето започва от нея. За да бъдат по-добре разграничени двете структури те се нанасят на разстаяние от около 3 см една от друга. Ако не се предвижда такова разстояние, то задължително преди нанасянето на втората част от мазилката, се залепва лента върху ръба на вече структурираната мазилка.