Лепене на плочи върху мрамор и полагане на ламиниран паркет

Как да лепим плочки върху неабсорбиращи основи от мраморМонтиране на техника и инсталиране на интернет

Монтиране на техника и инсталиране на интернет

Достъпът до Интернет в този офис ще се осъществява чрез безжична връзка благодарение на рутер от най-ново поколение.
Четиридесет инчовия LCD телевизор се монтира директно в определената за него ниша в предстенната облицовка. Всички кабели са скрити между нея и стената.
Старите контакти и ключове се подменят с нови, с модерен дизайн и гарантирана безопасност, подбрани в унисон с цветовете и стила на интериора.

Полагане на гранитогрес в антрето

Полагане на гранитогрес в антрето

За да се залепят плочите от гранитогрес директно върху старата мраморна настилка, тя се грундира със специален грунд за проблемни повърхности. С него могат да се грундира както попиващи, така и непопиващи основи, съхне бързо и осигурява много висока адхезия между повърхностите.
Залепването на плочките в антрето става с гъвкаво лепило. Използването му ще осигури здраво и безпроблемно залепване на новата върху старата настилка.

Поставяне на первази

Поставяне на первази

След като паркетът е нареден идва ред на поставянето на первази, които ще скрият фугата между пода и стената. В показвания случай са избрани пластмасови первази, тъй като те могат да се огънат по овалната форма в кабинета. Монтират се със специалните клипсове, а където е необходимо по-здраво захващане допълнително се използва монтажно лепило.

Монтиране на ламиниран паркет в кабинета и работното помещение.

Монтиране на ламиниран паркет в кабинета и работното помещение.

Гипскартонът от последния слой на системата на сухия под, който бе положен в миналото предаване осигурява идеална основа без грапавини и неравности. Върху нея се слага задължителната 2 милиметровата подложка за ламиниран паркет. Монтирането на паркета е чрез система за сглобяване Униклик (Uniclic), която гарантира стабилни сглобки без фуги. Предимството й е, че при нея съединяването на панелите е хоризонтално, а не под ъгъл 45 градуса.

Полагане на гранитогрес в приемната

Полагане на гранитогрес в приемната

Като при всяко полагане на подова настилка и тук първо трябва да се грундира основата.
При същинското лепене на плочите се използваме гъвкаво лепило за тънкослойно полагане на керамични облицовки и гранитогрес. Специфичната структура на плочите от гранитогрес изисква по-висок клас лепило, съобразено с попиваемостта и сцеплението на двете основи, върху които се нанася.