Ремонт в баня монтаж на вградено тоалетно казанче и ревизионен отвор

Ще монтираме вградено тоалетно казанче и ще направим отвор за ревизияДовършителни работи в банята

Довършителни работи в банята

Около мястото на душкабината стените се боядисват с влагоустойчив латекс, на стената, на която ще бъдат монтирани тоалетната чиния и мивката се поставят плочки. Преди това обаче трябва стените и пода да се грундират Също и да се хидроизолират чрез разтвор и лента.
Лепнето на плочките в банята започва от стените. Първият ред плочки се нивелира и реденето продължава нагоре.
След стенните плочки се поставят тези на пода. След като лепилото изсъхне и се втвърди, плочките трябва да се фугират В ъглите трябва да се нанесе санитарен силикон.

Монтиране на вградено тоалетно казанче

Монтиране на вградено тоалетно казанче

Основата на казанчето се захваща с винтове към пода. Доброто нивелиране е условие за безпроблемно функциониране. Санитарните стени са замислени специално, за да поемат инсталациите и да улеснят закрепването на санитарното оборудване

Изграждане на предстенна обшивка от гипс картон

Изграждане на предстенна обшивка от гипс картон

За целта се използва влагоустойчив гипскартон, който се фиксира към конструкция от метални профили. Те се захващат към стената са рамкови дюбели. Към тях с винтове за метал се монтират и щендерните вертикални профили.
Нивелирането на конструкцията по време на целия процес е задължителна.
Отворите за бутона на казанчето и за тръбите се изрязват в гипскартона с трион.
За да се улесни обслужването на тръбите и достъпа до водомерите, в гипскартонените плоскости се изрязва ревизионен отвор и се монтира ревизионна клапа.
Когато конструкцията е готова, фугите се с фугопокриваща лента и фугираща смес. Шпакловат се и главите на всички рапидни винтове.
За изграждането на инсталационни стени във мокри помещения, може да се използват и циментови плоскости аквапанел.