Poxipol - лепене на дървен крак на стол

Как да залепим счупение дървен крак на стол с помощта на епоксидното лепило PoxipolВ едно от предишните предавания ви показахме лепене на гранитен плот със същото лепило.
Гранитните кухненски плотове често получават различни удари и най- уязвимата част са естествено ъглите.
За да залепим счупения плот използвахме двукомпонентно прозрачно лепило Poxipol.

Много е важно преди да се нанесе лепилото Poxipol върху двете парчета добре да се смесят двата компонента в абсолютно еднакви пропорции.

Двете части се притискат за около 10 минути, докато се втвърди лепилото Poxipol.
Излишъкът върху плота се изрязва с макетен нож.
Ето как само за 10 минути и прозрачно двукомпонентно лепило Poxipol може да имате чисто нов плот.

Двукомпонентните лепила Poxipol на основа епоксидни смоли се характеризират с голяма здравина на слепване, съчетана с много кратко време на втвърдяване.
Съединителния шев е устойчив  на механични натоварвания и на въздействието на различни химикали и температурни колебания.
Лепилото Poxipol е подходящо за лепене на широк диапазон от материали: метали и техните сплави, стъкло и стъкловлакнести материали, фаянс и керамика, мрамор, камък, бетон, дърво.   

Днес ще ви демонстрирам как да залепите крака на стола с помощта на двукомпонентно лепило Poxipol. 

За случаи като този, в които трябва да се залепи дърво с дърво, е важно двете повърхностти добре да се почистят. Ако има следи от предишно залепване, то те трябва също старателно да се отстрани като се изстържат остатъците до получаването на съвсем чисти повърхности.

За почистването могат да се използват различни инструменти в зависимост от конкретния случай.
Щом като успеем да изчистим всичко, издухваме и отпадъчния  прах.

След като добре сме почистили и обезпрашили двете части  на крака на стола може да подготвим и лепилото.
Изтискваме равни количества от двете туби Poxipol върху подложката, която е приложена в комплекта.
Всяка туба затваряме със собствената й капачка.

За смесването на двата компонента на Poxipol използвайте шпатулата, която е приложена в комплекта.
Разбъркваме около минута докато се получи еднороден цвят на сместа. Така двата компонента са смесени идеално и ракцията за втвърдяване е започнала.

Със шпатулата лепилото се нанася върху двете почистени и обезпрашени повърхности.
След като поставите пастата върху крака, важно е да поддържате притиснати двете части за около 10 минути, докато стегне и се втвърди сместа.

След около 10 минути излишъкът може да се изреже лесно с макетен нож.

Със подходящ размер шкурка се дооформя и иглажда крака на стола.

Вместо да отиде на боклука, така ремонтираният стол може отнова да служи безотказно и устойчиво без да се забелязва ни най-малко самата поправка.
За достигане на максимална якост на Poxipol и за по-голяма сигурност изчакайте 24 часа преди да дадете столчето на баба си.

За следващата неделя съм ви приготвил още едно предложение за това как да уплътните дървената дръжка на вашия чук, тесла или друг инструмент с помощта на Poxipol.


Лепилото Poxipol

POXIPOL Прозрачен e двукомпонентно силно и устойчиво лепило, което се прилага като паста и се втвърдява като метал само за 10 минути.
То не се свива, не се разширява или деформира.

С него се работи лесно и чисто.
Изтискайте равни части от всеки компонент върху приложената самопочистваща се подложка и ги смесете за около една минута със шпатулата, до получаването на  хомогенен цвят.

След това нанесете сместа и върху двете повърхности за лепене. Само след 10 минути двете части ще са залепени здраво и без следа.

Poxipol 10 минути Прозрачен достига своята максимална устойчивост при стайна температура и издържа до 60 градуса. То е устойчиво на вода и всякакви масла и е изключително подходящо за лепене на кухненски или други плотове,  от естествен или изкуствен камък.

След втвърдяване може да се пробива, реже и шлифова.

Poxipol -  идеалното лепило за издръжливи и сигурни съединения