Опънати тавани

Това, което отличава опънатите тавани Barrisol е бързият и лесен монтаж, възможността за адаптиране към всеки интериор и безпроблемно вграждане на всички допълнителни съоръжения и аксесоари, осветление и другиТова, което отличава опънатите тавани Barrisol е бързият и лесен монтаж, възможността за адаптиране към всеки интериор и безпроблемно вграждане на всички допълнителни съоръжения и аксесоари – осветление и други.

Алуминиевите профили  със своето многообразие и технологична уникалност увеличават многократно възможносттите за изпълнение на неповторими проекти.

Алуминиевите профили се фиксират към конструктивния елемент с рапидни винтове на определено разстояние.
При необходимост профилите се монтират поскледователно до необходимата дължина.

Ръбовете се на опънатите тавани обработват и се заглаждат допълнително, за да не наранят платното.
Специална алуминиева лента уплътнява фугата между профила и гипскартона, като по този начин възпрепятства преминаването на всякакви насекоми или прах над платното.

Преди да се монтира и по време на целия монтаж опънатия таван се загрява до необходимата температура. Така той се отпуска, улеснява се монтажа, а след това, при стайна температура то се опъва отново.
Харпунната система за окачване на опънатите тавани на платната позволява многократното демонтиране при необходимост.

При  аварии, течове или ремонт на електрическата инсталация изградена над опънатия таван платното лесно може да бъде демотирано и след това монтирано отново. Това е огромно предимство за клиента,
тъй като не е необходимо да се произвежда и монтира нов опънат таван.

Елипсовидния опънат таван ще свети над трапезарната маса. Той ще бъде осветителното тяло над нея и ще осигурява необходимата светлина за семейните вечери.

Системите за монтаж позволяват реализация на опънати тавани, както в класически стил, така и с много други форми - скатове, сводове, овали, вълни, 3D и др. Основни предимства са изключителната лекота на материала (от 180 до 360 гр./м2, устойчивостта на влага и вода. Те са подходящи за помещения предразположени на течове – бани, басейни и др. Имат отлично звукопоглъщане и не задържат прах и миризми.

Опънати тавани се произвеждат по индивидуален размер. Формата, заедно с всички особености на помещението, в което ще се монтира опънатият таван са от значение за окомплектоването на необходимите платна, профили и аксесоари.

Платната могат да бъдат изработени в цвят и материал по каталог - многобройни цветови възможности и разнообразие от четиринадесет модела платна са основата, върху която мoже да стъпи и най-смелата и креативна идея в съвременният интериорен дизайн.