Спалня - шпакловане и боядисване на стени, монтаж с химически анкер

Ще шпакловаме и боядисаме стените в спалнятаШпакловане на стената от гипсокартон

Шпакловане на стената от гипсокартон

Оформянето на фугите и повърхностите на гипсовите плоскости са основни фактори за качеството на работа в сухото строителство.
След като изсъхне нанесената върху гипсокартонената стена тънкослойна повърхността се шлайфа с фина шкурка. После се нанася грунд.

Монтиране на стойка за телевизор

Монтиране на стойка за телевизор

На изградената преградна стена се монтира стойка с чупещо се рамо. За закрепването й се използва химически анкер.

Монтиране на плъзгащата врата

Монтиране на плъзгащата врата

След като подът е готов, плъзгащата врата на гардеробната може да се монтира, с което завършва ремонтът в спалнята.
Обзавеждането на гардеробната зависи от потребностите и навиците, на хората, които ще я ползват. Съвременните гардеробни системи са изключително адаптивни, благодарение на използваната колонна система за изграждане на конфигурацията на разпределенията.

Полагане на естествен паркет

Полагане на естествен паркет

Монтажът на паркета започва с поставяне на 2 милиметрова подложка. Краищата на подложката се застъпват и за да не се разместват се залепват с лепенка. От всички страни между стената и паркета се оставя работна фуга, която осигурява т.н. дишане на настилката. Първият ред трислоен паркет трябва да бъде поставен с език към стената. Отделните дъски трислоен паркет трябва първо да се свързват чрез по-късите си страни. След приключване на полагането на настилката блокиращите клинове трябва да се махнат и останалата фуга да се покрие с первази. За тяхното поставяне се използва монтажно лепило. Первазите винаги се закрепват към стената, а не към пода, независимо от начина им на монтаж.

Боядисване на стени

Боядисване на стени

За гардеробната е предпочетен бледо жълт, почти бял цвят.
В ъглите се боядисва с четка, а на границата между два цвята боя се поставя хартиена лента. Зад спалнята се боядисва в по-тъмен цвят, за да се даде гръб на леглото и връзка с плъзгащата се врата.