Декоративна мазилка

Ще направим декоративна мазилка в коридора. Мазилката се предлага в неутрален цвят и самият той не се оцветява. За постигането на допълнителен цвят и декоративен ефект се нанася втори слой с подходящо оцветяване.Когато говорим за декоративни мазилки неминуемо в представите ни изниква неповторимата  Венеция.
Мазилките, които ще красят коридора, са плод на многогодишни разработки на компанията. Висококачествените продукти са съобразени с най-високите европейски стандарти и екологични норми и съчетават традиционните похвати на венецианските майстори с иновативните съвременни технологии. Но нека проследим работата и да научимм нещо повече за декоративните мазилки.

Като всяко финално покритие, така и декоративната мазилка се нуждае от точно определен грунд.

Декоративната мазилка е претенциозна по отношение на влажността на основат аи атмосферните условия.
Нивото на влага на повърхността трябва да е под 10%.
Тя е готова за употреба и се нанася най-често еднослойно, но при търсене на различен ефект може да се нанесат и повече слоеве.

Нанасянето с маламашката определя и крайното звучене на  мазилката. Но това, което трябва да се получи при този ефект е неправилна текстура  на повърхността.
Материалът е подходящ за постигане на античен декоративен релеф. Но в зависимост от дизайнерското виждане и използания инструмент могат да се постигнат класически декорации или модерна визия.

Продуктът се предлага в неутрален цвят и самият той не се оцветява. За постигането на допълнителен цвят се нанася втори слой с подходящо оцветяване.

Самият релеф на тази мазилка може да изглежда по различен начин в зависимост от желанието на домакините.

А разнообразето от мазилки е толкова голямо, колкото е голямо въображението на хората.

А сега нека се върнем на нашия обект, защото започваме с нанасянето на втория слой на релефната мазилка.

След като изсъхне първия слой може да се  нанася и втория слой.

Декоративното покритие е с неповторим сатенен ефект, създава илюзията за мекота при допир и има кадифен изглед.
Създава класическа и модерна атмосфера. Лесен за нанасяне. В зависимост от светлината и от техниката на насяне се получават различни ефекти.