Rigips EasyFlex - здрави ъгли с рекордно бърз монтаж

Rigips EasyFlex - Ъгли с висока здравина и рекордно кратко време за монтажДобре дошли на демонстрацията на Ригипс България! Днес ще ви покажем нашето решение за обработка на ъгли при изпълнение сухо строителство от гипскартон - системата Rigips EasyFlexRigips EasyFlex - Ъгли с висока здравина и рекордно кратко време за монтаж

Добре дошли на демонстрацията на Ригипс България! Днес ще ви покажем нашето решение за обработка на ъгли при изпълнение сухо строителство от гипскартон - системата Rigips EasyFlex. Това е ъгъла, който ще покажем и ще демонстрираме как се работи с него, за да можете да видите основните предимства на тази система. Те са много бърз монтаж, много по-голяма здравина от стандартните алуминиеви ъгли, които се използват в системите за сухо строителство.

Тук имаме монтирани и от двата вида ъгли. После ще покажем на изсъхналия материал каква е разликата в здравината. Сега ще видите как става монтажа на ъглите Rigips EasyFlex. По принцип с този вид ъгли се работи най-вече с готови фугопълнители, какъвто е нашия фугопълнител Rigips Promix Mega. Това е материала, който препоръчваме за монтаж на ъглите EasyFlex, материал, който е с голяма здравина, не изизсква забъркване на обекта, тъй като е готов за употреба.

В случая ще започнем с монтаж на вътрешен ъгъл, тъй като друго основно предимство на EasyFlex е, че може да се използва както за вътрешни, така  и за външни ъгли. Кога има наличие на по-големи фуги, както е тук, е добре фугата да бъде запълнена предварително с фугопълнител за по-голяма здравина при монтаж на ъгъгла. Както знаете, вътрешните ъгли не могат да бъдат укрепени със стандартните алуминиеви шини. Сега ще ви покажем как става с ъгъла EasyFlex на един ъгъл, който дори не е 90 градуса освен, че е вътрешен.

Ъгълът EasyFlex е в кутии на ролка. Кутията има перфорация, която може да се ползва като дръжка, за по-голямо удобство. Ъгълът е с хартиено покритие, което в горната му част. Отвътре е с пластмасов материал, който можете да видите, което осигурява много по-голяма здравина от алуминиевите лайстни. При монтажа се изтегля от кутията необходимото количество. С пръсти се огъва в посока в замисимост от това дали е вътрешен или външен ъгъл. Вече имате един идеален прецизен ъгъл.

Друго предимство на системата Rigips EasyFlex е много ниския разход на материал. Идеята на този ъгъл е, всичкият материал, който е отдолу, да излезне при преминаването с маламашката или шпаклата. На практика остава материал точно толкова, колко да бъде залепен ъгъла за гипскартонената повърхност.

Другото предимство, което е много важно и дава гаранция против образуване на пукнатини в ъглите е, че в средата, където е точно ъгъла, не остава материал от фугопълнителя. Материалът, който се изкарва отдолу служи за шпаклова на краищата на ъгъла. Реално в средата няма материал, който да се спука при движение на стените. Това беше монтажът на вътрешен ъгъл.

Сега ще ви покажем един монтаж на външен ъгъл, което е типичното приложение и  където най-често се използва ъгъла EasyFlex. Ъгълът EasyFlex може да се реже с най-обикновена ножица. Не са нужни никакви специализирани инструменти за работа с него.

Виждате колко е материала, който се слага по ъглите. Реално погледнато с една кофа фугопълнител може да се обърнат много голям брой ъгли. При монтажа на ъглите е важно всичкият материал, който е излишен, при притискането да излезе. По този начин ъгълът плътно прилепва до основата.

Това е времето необходимо за монтаж на един такъв ъгъл с Rigips EasyFlex.