Обзавеждане за кухня, мебели за спалня, санитария за баня

Обзавеждането на всяко едно помещение има няколко задачи – да осигури удобство, функционалност и естетическа наслада.Днес, преди да ви срещнем с  Радост, Филип и Катрин, които ще споделят с вас за очакваните и неочаквани резултати от ремонта в техния дом, ще довършим монтажа на кухненските шкафове и уредиГардероб в антрето

Гардероб в антрето

В антрето гардеробът е враден в нишата, която се образува след като затоврихме входа към малката тоалетна.
Той също е с бронзирани огледала.
Зад една от вратите е разположена и пералня със сушилня. Едно изключително удобно и практично решение.

Проект на кухня

Проект на кухня

Проектирането на кухненското обзавеждане започва на ниво идеен проект.
Едва след уточняването на всички подробности по разположението на електрически уреди, плотове за работа и шкафове може да се започне и изпълнението на електрическата инсталация.
И докато текат ремонтните работи, кухненските шкафове се изработват в заводски условия.

Адекватният подбор на кухненските уреди и добре проектираната и монтирана кухня ще ви осигури лесно и приятно приготвяне на хараната за вашето семейство.

Обзавеждане за кухня

Обзавеждане за кухня

Естесвеният дъбов фурнир се съчетава перфектно с черния цвят на гранитния плот. Гранитът има неповторим вид, създаден от природата. Тази уникалност на естесвения камък  превръща и вашата кухня в уникат.
Изборът на кухненски плот от камък - мрамор или гранит гарантирано ви спестява главоболия за цял живот, защото на практика каменните кухненски плотове са вечни! Дори и да смените дървените модули след години – вашият каменен плот ще остане непокътнат от времето. И не само това – един кухненски плот от гранит или мрамор ще запази за много по-дълго време и самите дървени компоненти на вашата кухня!

Хладилникът е вграден и е разположен в ъгъла, така че визуално да не се откроява.

Голяма миална машина  е разположена до мивката и също е вградена. 
На иноксовата мивка монтирахме немски смесител в черен цвят.

Вграденият дозаторът за препарата за миене на съдове е монтиран в отвор в каменния плот. Това е едно много добро решение, тъй като препаратите за миене на съдове винаги създават известна доза хаос върху кухненския плот.

Иноксовият аспиратор допълва визията на изисканост на кухнята.
До него е разположен шкаф с остъклени врати. Той идеално се съчетава с остъклената интериорна врата на кухнята, която е в същия стил.

Красивият италиански гранитогрес в тъмни земни тонове, който започва от антрето и преминава в кухнята, създава усещане на естесвена  настилка. Настилката и кухненските шкафове от естесвен дъб се допълват взаимно и усещането едновременно е за домашна топлота, уют и изисканост.

Декоративни тавани

Декоративни тавани

Усещането за изисканост и лукс се подсилва и от венецианската мазилка, която направихме на таваните в спалнята, дневната и антрето.

Таван спалня
В спалнята цветовете са в модерния сив цвят. На тавана над спалнята венецианската мазилка също  е оцветена в този цвят.
Мраморният ефект на тази мазилка създава неповторима визия на цялото помещение.

Квадратът на тавана, отделен с елегантен корниз от останалата част, е разположен точно над спалнята. Огледалната му повърхност отразява светлините от осветителното тяло.

Таван дневна
В дневната окачения таван е на две нива. Освен това е разделен на две части – едната определя зоната над трапезарната маса, а другата – зоната над меката мебел.
В тези зони, които са ясно отделени с разликата в нивото от основния таван направихме  и акцентите в помещението – венецианска мазилка в елегантен цвят, който ще повтаря цвета на стените.

Има много производители на венециански мазилки, но италианците са ненадминати майстори както в производството, така и в полагането на този вид декоративни мазилки.
За тези мазилки спокойно можем да кажем, че са уникални. Никой не може да повтори движенията на майстора при нанасянето на отделните слоеве.
Затова те придават уникално звучене на вашия дом.

Таван антре
В антрето стилът е същият – в отделеното от тънък цокъл пространство венецианската мазилка само подчертава правоъгълната форма на входното пространство.

Обзавеждане на детска стая

Обзавеждане на детска стая

Детската стая можем да кажем, че е по-скоро младежка. Голямо легло и бюро с удобно разположени етажерки и чекмеджета.
Тук лилавият цвят внася колорит в обзавеждането и елегантно се съчетава с тъмното венге.

Мебели

Мебели

При проектирането и изработка на мебели по индивидуална поръчка изпълнителят може да се съобрази с много неща.
Желанието на клиента за вида и функцията на мебелите е на първо място.
Това е водещото при разработката на проекта. В този процес е много важно взаимодействието между клиент и проектант.
От голямо значение също са и пространствените възможности на помещенията. Повечето хора нямат опит и развито пространствено виждане и трудно си представят обемите на мебелите, които искат. Затова ние изготвяме точна 3Д визуализация  на обзавеждането в помещението.
Това е и последната фаза от проекта за клиента. Обикновено те искат да получат това, което са видели на 3Д проекта. За него остават скрити всички детайли по начина на сглобяване и техническата част от изработката на мебелите.

Кухненски шкафове

Кухненски шкафове

Монтажът на кухненските шкафове е толкова важен, колкото и тяхното проектиране и производство.
Професионалният монтаж на кухни изисква задълбочени познания и богат опит и спазване на определена последователност и точност при всеки един модул.
При изработката на проекта задължително се предвиждат и кухненските уреди – вградени и самостоятелно стоящи те имат значение както за крайната цена на кухнята, така и за финалния вид на цялата композиция.
За да бъде добре обзаведена, в нея трябва да присъстват всички основни елементи на кухненското оборудване, добре селектирани и комбинирани домакински уреди, за да й придадат стилен и завършен вид.
Вратите на шкафовете са изработени от естесвена дъбова дървесина и байцвани в желания цвят.
Изследвано е, че жената прекарва в кухнята голяма част от живота си. Това с особена сила важи за българката, нямаща все още навика да ползва готови храни и полуфабрикати и стараеща се, с оглед на семейния бюджет, да готви почти ежедневно. Световната статистика показва, че редица специфични заболявания се “стоварват”на гърба на домакинята вследствие работата и в кухнята. Изчислено е, че само за 1 час работа в кухнята се изминават невероятните 1-1.5 км и се извършват над сто операции с ръцете!
Неправилното разположение на плотовете, мивката, електроуредите води до излишни усилия, време и умора на домакинята.
Много е важно ходовата линия да е изчислена правилно съобразно естествената последователност на извършваните от домакинята действия.

Обзавеждане на спалня

Обзавеждане на спалня

Спалнята е с размери 2 на 2 м. Матракът се повдига и осигурява допълнително пространство за съхранение.
Таблата е тапицирана с тъмнокафява кожа, а над нея са монтирани сиви бронзирани огледала, които разширяват пространството.
Две нощни шкафчета допълват обзавеждането.
На срещуположната страна е разположен големия скрин с много чекмеджета.
Гардеробът заема плътно една от стените и е с плъзгащи врати. Качествените механизми осигуряват безпроблемнои плавно придвижване на вратите.
Плътните пердета са с черен цвят и осигуряват максимално затъмнение на стаята за пълноценна почивка.
Екстравагантен полюлей завършва визията на стаята.