Монтаж на климатици, параван за баня, монтаж на огледало

Днес ще ви покажем последните довършителни работи в дома на Катя и Деян. А в следващо предаване ще ви срещнем и с тях, за да разкажат за преживяванията си по времена ремонта.Естествен паркет

Естествен паркет

Естесвеният паркет не губи популярност въпреки развитието на промишлеността и появата на различни технически новости в областта на подовите настилки. Това е така, защото дървото не губи своето най-голямо качество, а именно естествена, непреходна красота и топлина.

Завършихме с настилките, но останаха две стени, за които сме предвидили тапети  - стената, която ще бъде гръб на спалнята и едната стена в детската.

Монтаж на климатици

Монтаж на климатици

Монтажът на климатици не минава без къртене. Тръбите и захранването на  климатиците заложихме предварително във всяка от стаите.
Така няма да се виждат никакви тръби и кабели вътре в помещението.
Естесвено тръбите трябва да бъдат прокарани и до външното тяло на климатичната система. Така че пробиването на стената е неминуемо.
Захранването на всеки един от климатиците също е на отделен кръг.

За всяка от стаите е предвиден климатик с необходимата мощност.
След боядисването на стените можем да монтираме и самите тела – вътрешно и външно.

Стъклен параван за баня

Стъклен параван за баня

За банята, която ще се използва ежедневно, по проект сме предвидили да отделим пространството за къпане с стъклен параван.
Така се оформя една душ-кабина с размери 1,10 на 1,10 метра. Достатъчно голяма.

Двете подвижни стъкла ще се отварят с плъзгане към стените. Така влизането в душ-кабината ще е удобно и лесно.
Отводняването е решено с линеен сифон, разположен успоредно на стената.

Монтаж на огледало

Монтаж на огледало

Начините за закрепяне на огледалото към стената са много - чрез залепяне, с винтове и дюбели, с болтове с декоративни глави и други.
В едната баня огледалото ще бъде монтирано с дюбели и самото то е в елегантна алуминиева рамка.

Най-добрият начин за почистване на огледало е то да се избърше с мек вълнен плат и няколко капки разреден метилов алкохол или гликол. Повечето от използваните в домакинството почистващи препарати съдържат вещества, които могат да увредят защитния слой на огледалото.

Понякога единственото решение е огледало по поръчка, чиито размери да са съобразени с конкретното място, където се монтира.

Лепене на тапети

Лепене на тапети

Тапетите са стенно покритие, с което стаята може да придобие собсвен уникален стил. Те са продукт, подходящ за различни интериорни решения. С тях могат да се декорират както цели пространства, така и определени помещения, където да се постави акцент.