San Marco - декоративни мазилки и строителни системи

Ще ви покажем най-новите строителни системи и декоративни мазилки на San Marco. Ще разберете повече за компанията в интервю с г-н Пиетро Джеремия. Ще присъствате на обучениеДекоративни мазилки и строителни системи от San Marco

Декоративни мазилки и строителни системи от San Marco

Екип на предаването беше поканен в завода на от една от най-големите фирми за производство на бои и декоративни мазилки и строителни системи не само в  Италия, но и в света. Това е чест и признание за работата на екипа на предаването. Затова и ще споделим с вас, нашите зрители, за това как работят хората в една голяма международна фирма, но въпреки това се чувстват като едно семейство.

Фирмата е със седалище  близо до Венеция и днес е лидер в търговията на продукти, произвеждани на водна основа.
Продуктите на компанията се разпространяват посредством дистрибуторска мрежа, с утвърдени фирмени норми и търговски практики.

Непрекъснато се работи в посока на усъвършенстване на уменията и познанията на екипа. За това свидетелстват регулярните презентации и обучения, както на дистрибутори, така и на майстори-декоратори.
На поредната презентация и обучение на българските дистрибутори присъствахме и ние. Тя се проведе в специалния демонстрационен център, построен до завода на компанията в  Италия.

Декоративен ефект с коралова гъба

Декоративен ефект с коралова гъба

За мострата, която направихме с кораловата гъба ще повторим тези две последни операции, но ефектът, който ще получим ще бъде напълно различен.

Както неведнъж сме казвали в предаването – няма преграда за въображението при декоративните ефекти. Важно да се спазва начина на работа и технологията на изпълнение. Така може да разчитате на добър краен резултат.

Топлоизолация от San Marco

Топлоизолация от San Marco

Вътрешната декорация на стените придава изисканост и създава усещане за лукс и класа. Но не по-малко внимание днес се отделя и на обработката на стените отвън. Говорим най-вече за полагането на системи за топлоизолация, които от своя страна осигуряват комфорта на обитаване. От съществено значение е всеки елемент и всеки етап от полагането на топлоизолационната система. В това се убедиха всички по време на представянето на различните топлоизолационни системи.

Топлоизолационната система се състои от 10 стъпки и правилно изпълнени те гарантират значително пестене на енергия – от 20% до 40%  и същевременно една красива за дълго време фасада.

За да се поемат гаранциите от фирмата за изпълнената топлоизолационна система е необходимо да се направи анализ на сградата.

Технологичните операции, които трябва да са изпълняват са стандартните при полагане на топлоизолационна ситема.

Грундирането и заздравяването на основата със специализиран грунд е от съществено значение за  цялостната здравина и дълготрайност на топлоизолационната система.

Лепенето на топлоизолационните плоскости, еспандиран полистирен или вата, се извършва по стандартния начин  - с разминаване на фугите, пистолетни сглобки при ъглите на прозорци и врати. Лепилната смес е на база на цимент и различни минералини добавки с висока съвместимост на материалите, характерна за всички продукти от системата за топлоизолация.

От съществено значение за всяка топлоизолационна система е използваните материали да бъдат паропропускливи навън. Така произведената в помещенията пара може да излезе навън без да се задържа вътре.

Особено внимание по време на обучение се обърна и на новите мазилки, произведени чрез нано технологии и осигуряващи максимално дишаща стена.

Декоративни мазилки и ефекти

Декоративни мазилки и ефекти

Декоративните мазилки не са самоцел. Правилно проектирани и изпълнени, те придават индивидуалност на дома ви. В предаването сме ви показвали неведнъж магията на декорацията. Нека си припомним някои от осъществените декоративни ефекти.

В повечето случаи мазилката е готова за употреба и се нанася най-често еднослойно, но при търсене на различен ефект може да се нанесат и повече слоеве.

Нанасянето с маламашката определя и крайното звучене на  мазилката. Но това, което трябва да се получи при този ефект е неправилна текстура  на повърхността.

Материалът е подходящ за постигане на античен декоративен релеф. Но в зависимост от дизайнерското виждане и използания инструмент могат да се постигнат класически декорации или модерна визия.
Самият релеф на тази мазилка може да изглежда по различен начин в зависимост от желанието на домакините.
След като изсъхне първия слой може да се  нанася и втория слой.
Декоративното покритие е с неповторим сатенен ефект, създава илюзията за мекота при допир и има кадифен изглед.
Създава класическа и модерна атмосфера. Лесен за нанасяне. В зависимост от светлината и от техниката на насяне се получават различни ефекти.

Разнообразето от мазилки е толкова голямо, колкото е голямо въображението на хората.
Венецианската мазилка е покритие с ефект на античен мрамор, огледално-гладка повърхност и висока паропропускливост.
Предлага се в широка гама разцветки, характерни за стила на венецианските и флорентински майстори. Материалът е търсен и желан заради своя изтънчен стил и уникална визия.
Истинската венецианска мазилка представлява варова основа размесена с мраморно брашно, която за финал се полира с восък. Вместо мрамор могат да се използват и други декоративни камъни – например гранит, кварц, оникс или малахит, но тези варианти се срещат рядко, заради високата цена. Естествените съставки позволяват на стената да диша и я защитават от бактерии и плесени.
Покритието се нуждае от опитна ръка. Всеки слой се нанася на петна и след това се заглажда. За да се постигне неповторимия визуален ефект, покритието трябва да се нанася от майстор.

Декоративни мазилки

Декоративни мазилки

Декоративните мазилки и техники са това, което ви позволява да разнообразите вашия интериор и да реализирате желанията си чрез многообразие от цветове и материали.
В следващите минути ще може да проследите как с един и същи материал и с различни техники  може да получите различно крайно звучене на декорацията на стената.
Ще проследите демонстарция с едни от най-новите продукти на компанията, плод на работата на много хора, отдадени на разработването на все по-нови и екологични продукти.

Техниките за нанасяне на слоевете могат да бъдат различни. Базата на този декоративен ефект е бяла, но може да се оцветява по каталога на фирмата в цвят, който желаете.
При първата ръка на този ефект се прави обикновена шпакловка, като излишният материал трябва да се премахне от основата.
С движения наподобяващи осморки се заглажда повърхността, за да се елеминират всякакви неравности.
След като първата ръка напълно изсъхне, може да се започне с нанасянето на втората.

Един от начините е декоративната мазилка да се нанесе с маламашка. Нанася се на места, на мазки, като основата не се покрива изцяло.
Следва заглаждането на втората ръка с относително чиста маламашка. Така границата между първият слой и мазките, нанесени при втората ръка се заглаждат и размиват.
Така се получава търсеният декоративен ефект на стена, сякаш изядена от ръжда и на места прозира първият слой.

Ако при нанасянето на втория слой използваме друг инструмент, крайният ефект ще бъде различен. Това е характерно за боите и материалите на компанията – със всеки материал да могат да се правят различни декоративни ефекти, в зависимост от въображението на дизайнери, майстори и крайни клиенти.

Инструментът, който използваме за нанасянето на втория слой декоративна мазилка в случая е  естесвена корална гъба.
Материалът отнова се нанася на места и се заглажда с чиста маламашка с кръгообразни или във форма на осморки движения.

След изсъхването и на втория слой може да се нанесе и материалът, който придава перления ефект. Това се дължи на микрочастиците, в които се отразява светлината и те я отразяват по различен начин в зависимост от ъгъла под който пада на стената.
Материалът трябва добре да попълни неравностите след втората ръка. Нанася се без да се пести, но след това с маламашката се обира изцяло излишния материал.
Това се прави с натиск на маламашката върху основата.

След това с познатите движения основата се заглажда и за да се достигне крайният декоративен ефект тази операиция се повтаря още веднъж след изсъхване.

Завод San Marco

Завод San Marco

Естесвено е, когато използвате продуктите на дадена фирма, да се интересувате от това как и къде се произвеждат те. Нашите домакини любезно ни разведоха и показаха основните машини за производството на декоративните бои и мазилки. Висококачествените продукти са съобразени с най-високите европейски стандарти и екологични норми и съчетават традиционните похвати на венецианските майстори с иновативните съвременни технологии.


Машините в завода са от последно поколение и с висока производителност.
Тези две машини, които виждате могат едновременно да бъркат заложения материал и същевременно да пълнят опаковките.
Целият процес е компютеризиран и се управлява от минимален брой оператори за всяка машина.
Оборудването на завода може да осигури при необходимот 24-часова непрекъсната работа, тъй като е комплектовано както за произво, така за пълнене, затваряне на опаковките и палетиране.


Организацията на складовите площи осигурява експедирането на готовата продукция по реда на производство, без да има забавяне и залежаване на продукцията.