Довършителни работи в малък тухлен апартамент

В новия дом на Петър ще извършим довършителни работи в съответствие с предложения и одобрен идеен проект.Бригада Мисия Моят Дом

Бригада Мисия Моят Дом

Днес ще и запозем с нашия нов участник, имал шанса да попадне сред избраните кандидати, в чиито домове бригада Мисия Моят Дом да извърши ремонтните работи.
Всъщност в новия дом на Петър няма да ремонтираме в истинския смисъл на думата, а ще извършим довършителни работи в съответствие с предложения и одобрен идеен проект.
Преди да ви покажем новото жилище, нека ви запознаем и с Петър.

Какви бяха критериите ти при избор на жилище. В София днес се предлага изобилие от апартаменти в новопостроени комплекси и кооперации?

Какво беше определящо за теб при взимане на решението – цена, местоположение, изглед, разпределение на стаите, начин на строеж.

Много малко хора се интересуват от начина на строеж на жилището и използваните материали. Обикновено питат дали има положена топлоизолация и с това се изчерпва интереса им.

Електрическа инсталация

Електрическа инсталация

Електрическата инсталация също се нуждаеше от известни поправки в съответствие с проекта.
Имаше нужда от допълнителни контакти както за занхраване на кухненските уреди, така и прокарване на кабели за осветление.

Усвояване на затворено пространство

Усвояване на затворено пространство

След монтирането на структурата решихме все пак да проверим колко пространство е затворено зад конструкцията до казанчето.
Естесвено нашите подозрения се оказаха верни – беше затворено повече пространсво от необходимото и двете посоки. Все пак 10-ина – 12 сантиметра повече в тази малка баня съвсем не са за пренебрегване.

Опитът ни е научил да проверяваме затворените от строителите пространсва зад куфари от гипскартон. Понякога сме разширявали площта на жилището с по половин квадратен метър.
Е, тук успяхме да усвоим с по-няколко сантиметра повече и от двете страни. Така стената със структурата ще бъде права без никакви чупки. Ако бяхме оставили съществуващия куфар или трябваше да правим чупка или и ние да затворим повече от необходимото пространство, което не е предпочитания вариант, предвид размера на банята.

Ще затворим с нова конструкция тръбите, като ще облечем тази за канализацията  с вата, за да намалим шума от течаща вода.

Водопровод в кухнята

Водопровод в кухнята

В кухнята се наложи лека корекция във водопровода, тъй като трябва да се предвиди включването освен на миална и на пералня и миална. Затова и трябваше да се направи разклонение за мръсната вода под мивката.

Тавани

Тавани

До неотдавна, когато ставаше въпрос за ремонт на жилището или довършителни дейности, темата за тавана почти не стоеше на дневен ред. Беше ясно – тавана се шпаклова и след това ще се боядиса традиционно в бяло.
Едва ли някой ще оспори, че беше така. Иновативните решения се свеждаха до поставянето на декоративни корнизи и розетки, както и в неистова търсене на по-различен модел полилей от този на съседите.

Днес таваните а от там и помещенията изглежат по съвсем различен начин.

И всичко това е възможно благодарение на сухото строителство, което позволява създаването на красиви модерни решения за тавани, което рефлектира и върху концепцията за осветление на помещенията. Така постепенно таванът вече излезе от тази пренебрежителна анонимност - благодарение на съвременните строителни материали, всяко жилище може да притежава уникален интериор, включващ и тавана.

Вградено тоалетно казанче

Вградено тоалетно казанче

Потребителите все по-ясно осъзнават предимства на вградените структури. Не можем да си представим вече една модерна баня без вградено тоалетно казанче и висяща тоалетна чиния.
Съвременните хигиенни изисквания към банята налагат все по-широка употреба на структури за вграждане.

Повечето от частите са предварително сглобени. Стенните стойки и изпускателните тръби са монтирани по време на призводствения процес, което елиминира риска от грешки при монтиране и намалява времето за инсталиране.