Финал на ремонта в дома на Катя и Деян

Днес ще можем да видим резултата от ремонта в дома на Катя и Деян. Днес те са наши любезни домакини и заедно ще си припомним основни моменти от ремонта.Ремонт на Катя и Деян

Ремонт на Катя и Деян

Днес те са наши любезни домакини и заедно ще си припомним основни моменти от ремонта.
Здравейте. Вие сте млади хора и това е вашия първи дом. Сега, когато вече живеете в него след ремонта, който извърши Мисия Моят Дом, разкажете как се чувствате. Изпитвате ли онова чувство на удовлетворение от добре свършена работа и изгодно вложени средства или смятате, че можеше и по-добре?

Хората малко се стряскат, когато при изготвянето на  проектите им предлагаме да променим разпределението на помещенията или да преместим някоя стена.
Вие много бързо и без колебание се съгласихте с проекта, който включваще тотално преразпределение на мокрите помещения в апартамента.

Къртене

Къртене

Елиминирахме част от стените.
Взехме част от тясното пространство на дрешника, като остана достатъчно място за гардероб и пералня.
Така разширихме пространството за банята и осигурихме място дори за  вана.
За да разширим и втората баня, усвоихме част от бившата малка тоалетна. Така вече има достатъчно място за голяма душ кабина. Другата част от нея предвидихме за гардероб.
Така само с преместването на две стени решихме един от основните проблеми в това жилище.

Разбиването не беше трудно.
След като разчистихме остатъците от разрушените стени изградихме новите  по одобрения проект. Използвахме керамични тухли с вертикални кухини.

Въпреки че изглеждат големи и тежки керамичните блокoве са с порьозна структура и  кухинност около 45%. Благодарение на порьозната си маса те имат сравнително ниско обемно тегло и се изпълняват в по-големи формати. Това прави работата с тях много по-бърза. Освен това зидарията е с много добра геометрия и се пести материал при измазването.

Оборудване за баня

Оборудване за баня

Оборудването е компактно. Липсата на достъчно място ни накара да търсим и решение за биде. А то е тоалетна чиния с вградена бидетна структура.
Захранването с вода е с вградена батерия.
Когато в едно помещение се комбинират няколко функции, както е обикновено в нашите бани, тогава се търси най-вече функционалност и удобство.
А тук получихме освен всичко това и едно свежо излъчване на керамичните покрития с ухание на пролет.

Във втората баня, след преместването на стените, осигурихме място за вана.
Керамичните покрития навяват усещане за СПА център – пълна почивка и отпускане след трудния ден.
Обзавеждането и тук е компактно, но функционално разположено – първо мивка, а зад колоната вградена структура с висяща тоалетна чиния.

Лепене на плочки в баните

Лепене на плочки в баните

Цветовете на керамичните покрития и в двете бани са в светли тонове. Бели плочки на стените с красив декор от цветя.
И за да запазим помещението от мокрене по време на ежедневното къпане, монтирахме и стъклен параван.
Той се отваря в двете посоки с плъзгане на вратите, които се движат по релса, разположена в горната част на паравана. Стъклата са прозрачни, така че да не се стеснява визуално банята.
За отводняването на душкабината монтирахме линеен сифон до едната от стените. Така цялата вода при къпане изтича през него без да мокри плочките извън душкабината.
Батерията за душа е термо, което е  улеснение и за предпочитане, особено когато в семейството има и малко дете.

Ремонт на дневната и кухнята

Ремонт на дневната и кухнята

Дневната и кухнята са в едно помещение. За зоната на кухнята избрахме най-подходящата настика – гранитогрес.
Всички керамични покрития в дома на Катя и Деян са светли, с нежни акценти в баните и оргинално хрумване за декор в коридора и дневната.
Това изцяло отговаря на техните характери – на слънчеви и винаги усмихнати хора.

За дневната избрахме големи плочи гранитогрес. Обикновено този вид гранитогрес трудно се съчетава с други плочи. Затова и ние предложихме да разнообразим иначе монотонното звучене на пода с нарязани от самите плочи малки плочки с размер 10х10. С този фриз се прекъсва голямата площ, която би се получила при реденето на плочите.

Крайният резултат при полагане на подово покритие в най-голяма степен зависи от подбора на плочките и избраната схема за тяхното подреждане.

Диагоналното разположение на плочките се изпълнява малко по-трудно от реденето в редове, но затова пък осигурява възможност за по-голяма свобода и раздвиженост  при проектирането.

Ремонт на баня

Ремонт на баня

Банята е помещението, на което се отделя най-много внимание при ремонт. Но при проектирането на тази сграда баните не са били приоритет, а просто са заградени едни постранства без много мисъл за удобство и функционалност. Трудно се обзавеждат такива пространство. Затова се наложи и решителната намеса на бригадата Кърти чисти извозва.

Елиминирахме част от стените.
Взехме част от тясното пространство на дрешника, като остана достатъчно място за гардероб и пералня.
Така разширихме пространството за банята и осигурихме място дори за  вана.
За да разширим и втората баня, усвоихме част от бившата малка тоалетна. Така вече има достатъчно място за голяма душ кабина. Другата част от нея предвидихме за гардероб.
Така само с преместването на две стени решихме един от основните проблеми в това жилище.

Редене на паркет

Редене на паркет

За зоната с меката мебел избрахме естесвен дъбов паркет.
Масивният паркет е най-скъпият вид подова настилка, както и най-популярният. Масивната дървесина, използвана за производството на паркет, лесно се поддава на възстановяване. Естесвеният паркет може да се шлайфа и да се цикли многократно и винаги изглежда като нов.
Масивният естесвен паркет се цени заради неговата дълготрайност и красота.
Начинът на редене зависи от предпочитанията на домакините. Но при по-големи размери на дъските тип дюшаме, каквито са в нашия случай, те се редят успоредно или под ъгъл на стените.
Със същия естесвен паркет покрихме пода и на двете стаи.
Масивния паркет е направен от едно парче дърво, което е така преработено, че да може да се полага на пода чрез система - нут и перо, в която двете
дъски се захващат една с друга като  връзката се подсилва със специалното лепило, което да може да поеме движенията на дървото във времето.
Дървото е винаги топло, уютно и придава на всеки интериор неповторим характер и излъчване. Дървените подове са най-трайни, запазват чудесния си вид и свойства в продължение на много години и така увеличава и стойността на жилището.

Декоративна мазилка

Декоративна мазилка

За коридора също трябваше да вземем някакво нестандартно решение, тъй като стената срещу вратите на баните и дрешника е много дълга и боядисването в един цвят щеше да я направи скучна. Затова решихме да направим декоративен ефект.
Нанасянето с маламашката определя и крайното звучене на  мазилката. Но това, което търсихме при този ефект е неправилна текстура  на повърхността.
Материалът е подходящ за постигане на античен декоративен релеф. Но в зависимост от дизайнерското виждане и използания инструмент могат да се постигнат класически декорации или модерна визия.

Продуктът се предлага в неутрален цвят и самият той не се оцветява. За постигането на допълнителен цвят се нанася втори слой с подходящо оцветяване.

Релеф на тази мазилка може да изглежда по различен начин в зависимост от желанието на домакините.

Декоративното покритие е с неповторим сатенен ефект, създава илюзията за мекота при допир и има кадифен изглед.
Създава класическа и модерна атмосфера. Лесен за нанасяне. В зависимост от светлината и от техниката на насяне се получават различни ефекти.

Избор на цветове

Избор на цветове

Цветовете на стените служат за фон на обзавеждането и декорациите. Важно е да се прецени, кои са най-подходящите решения за всяка стена – дали да се боядиса с латекс, дали да се покрие с тапет или декоративна мазилка.
Основният цвят в дневната и коридора е светъл и топъл. В детската цвета се доближава до свежо желено и жълто.
За спалнята избрахме по-романтичен цвят.

На едната стена в детската стая залепихме прекрасен фототапет
Съвременен или класически дизайн – тапетите остават все така предпочитани за постигането на ефектна визия, следвайки общата тенденция в интериорния дизайн за по-ярки и силни цветове и повече внимание към детайла.
Този тапет в детската стая е наистина със страхотно изображение.
На него присъстват познатите и любими на всички деца коли и известни дестинации от цял свят, перфектно съчетани в една обща картина.

Тапетите са стенно покритие, с което стаята може да придобие собсвен уникален стил. Те са продукт, подходящ за различни интериорни решения. С тях могат да се декорират както цели пространства, така и определени помещения, където да се постави акцент.
Тапетът е познат вече стотици години и дори да ни се струва, че не се е променил много, истината е друга. Противно на всеобщото схващане, тапетът се развива и еволюира с изминаващото време. Днес новият му имидж се налага толкова бързо, че довчерашните скучни и банални тапети с още по-банални десени, вече са почти забравени.