Климатици и конвекторни радиатори - алтернатива ли са на парното отопление?

Тук собствениците решиха да се откажат от услугите на Топлофикация. Трябваше да предложим някакъв друг вид отопление - климатик и конвектори.Отопление с парно

Отопление с парно

При ремонт в стари жилища, където Топлофикация трайно е заела пазарната ниша – „отопление”, ние се заемаме с подмяна на ръждясалите тръби и професионално свързване на новите радиатори. Изчисленията, които правим за мощността на радиаторите, осигуряват ефективно отопление. Някойбеше казал, че няма по-добро и по-евтино отопление от цетрализиранато парно, ако разбира се всички плащаха, това което изразходват. За съжаление у нас това не е така и сметките, които получаваме освен, че са трудно разбираеми, никак не са малки.

Избор на климатик

Избор на климатик

Затова много хора решават да сменят парното с друг алтернативен вид отопление. Най-често това са климатици или конвекторни радиатори. 

Тук собствениците решиха да се откажат от услугите на Топлофикация. Трябваше да предложим някакъв друг вид отопление.

При изграждането на електрическата инсталация ние сме заложили кабелите за климатик в дневната и сме осигурили контакти за включване на електрически конвекторни радиатори в другите стаи.

 

Когато избирате климатик е важно какъв климатик ще изберете и от коя фирма ще го закупите.

Един и същи модел или марка може да закупите от различни фирми. Изборът ви е продиктуван от различни критерии – цена, разход на енергия, външен вид, начин а използване и т.н.

Изборът на фирма, от която да закупите техниката никак не без значение.

 

Климатикът е машина, която е чувствителна и има нужда от специалисти, които да я монтират и поддържат. Малко хора знаят, че 80% от неизправностите по климатичната инсталация възникват заради некачествен монтаж. Това е, защото самоуки майстори се наемат да работят в разни фирми-еднодневки, монтират климатици без да спазват точни технически изисквания и после започват проблемите за потребителя.

 

Ако климатикът се купи от специализирана фирма, с традиции и отговорен подход към клиентите си, тези проблеми няма да съществуват. Квалифицирани служители ще монтират климатика Ви по всички правила и изисквания, а след това ще получите качествено обслужване и профилактика. Това ще гарантира дълга и безаварийна работа на Вашия климатик.

Ремонт на терасите

Ремонт на терасите

Може би си спомняте, а пък ако не си спомняте може да видите кадрите в екрана, как изглеждаха терасите, преди да се заемем с ремонта.

След като направихме топлозолацията на целия апартамент измазахме и терасите.   Но сега се заемаме и с осталата част .

 

Терасите, изложени на атмосферните влияния, много често се разрушават, а характерните циментови шапки под парапетите се напукват.

След отсраняването на ръждясалия парапет ние разбихме и напуканата циментова шапка, която заемаше повече място от необходимото от и без това не много голямата тераса.

Инверторен климатик

Инверторен климатик

Инверторния климатик, който монтираме е машина от ново поколение. Моделът е от 2013 г и отговаря на новите европейски изисквания за екологичност и икономичност. Инверторните климатици са най-икономичните електрически отоплителни уреди на пазара. Този климатик отдава 4 пъти повече енергия, отколкото консумира и е 4 пъти по-ефективен в сравнение с друг отоплителен уред. Има ниски шумови нива и може да се постави, както във всекидневна и хол, така и в спалня или детска стая. Работи при много ниски отрицателни температури през зимата. 

Филтрите се почистват изключително лесно под течаща вода. 

Монтаж на СОТ

Монтаж на СОТ

Защитата на дома ни от посегателства днес се е превърнала в една от важните теми. Ние  монтирахме солидна външна врата - продукт базиран на иновации и високи технологии. Уникалното при тези входни врати е електромеханичната брава и управлението й, които са патентована разработка на фирмата производител.  Но за още по-голяма сигурност и спокойствие на собствениците ние ще монтираме и сигнално охранителна система.

 

Отопление с конвектори

Отопление с конвектори

За другите стаи сме предвидили конвектори.

Конвекторите са за стенен монтаж.  В комплекта е предвидено всичко необходимо за монтажа им на стена.

 

Серията се отличава с най-дългия отоплителен панел на пазара. По-голямата отоплителна площ гарантира по-равномерно и бързо затопляне на помещението. 

 

Това са единствените конвектори на пазара, които имат аеродинамична форма и насочват затопления въздух към вътрешността на стаята. Те са проектирани с алуминиев нагревател - алуминият загрява изключително бързо. Имат прецизен електронен термостат, чрез който се съкращават разходите за електричество до 10%. 

 

Специално удълженият нагревател е с голяма контактна повърхност и площ на топлоотдаване, което предизвиква интензивна циркулация. Така се осигурява бърз ефект и равномерна температура в цялото помещение. 

 

Меката топлина, която излъчва излъчва конвектора е несравнима с тази от обикновен нагревател, тъй като ниската температура на нагревателя предпазва въздуха от изсушаване и свежда до минимум прахоизгарянето. Затова този модел конвектори е безвреден за астматично и алергично болни.